Кримненський благочинний вітає з Різдвом Христовим

07 Січня 2020, 08:00
2541

Сердечно вітаю вас з Різдвом Христовим та Новим 2020 роком!

Обітниця про народження Спасителя була дана першим людям Адаму і Єві. Людство чекало приходу у світ Месії. Велика тайна приходу у світ Сина Божого багаторазово і різноманітними способами була сповіщена пророками. Так пророк Ісаія говорить: «Ось, Діва в утробі прийме і народить Сина, і наречуть ім’я Йому: Еммануїл» (Іс. 7, 14).

А пророк Михей сповістив про місце народження: «А ти, Вифлеєме-Єфрате, хоч малий ти у тисячах Іудеї, – із тебе Мені вийде Той, що буде Владика в Ізраїлі…» (Мих. 5. 1). Наближався цей день… Господь обирає Діву Марію. Архангел Гавриїл сповістив Обраниці Божій  про народження Сина Божого: «І ось ти в утробі зачнеш, і Сина породиш, і даси Йому ім’я Ісус (Лк.1.31)».

За вказівкою тодішнього  правителя римського кесаря Августа кожен мав піти у місто, з якого походив його рід, і відмітитись. Відбувався перепис населення. Обручник Йосип з Дівою Марією відправились  у Віфлієм. Там і сталась велична подія народження Сина Божого. На небі засвітилась ясна зірка. Хор Ангелів співав: «Слава Богу на висоті. І на землі мир. У людях добра воля» (Лк. 2.14). Багато кілометрів відділяє нас від Віфлеєму, багато часу минуло від тої події. Але і часовий проміжок і відстань зникають, і кожен з нас стає учасником тієї великої таємниці. Нехай серце кожного з нас стане тими яслами, де б народився Христос.

Дорогі брати і сестри, щиро вітаю Вас з Різдвом Христовим та Новим 2020 роком! Бажаю  доброго здоров‘я, духовної радості та благословення Божого у всіх Ваших добрих починаннях. Бережіть мир дарований Господом, будьте вірні Його святій Церкві та любіть один одного. 

З найщирішими побажаннями благочинний Кримненської округи протоієрей Сергій Никонюк

Читайте також: Заступник голови РДА вітає з Новим роком

У Смолярах відбулася сповідь духовенства Кримненського благочиння

Благочинного Кримненської округи вітають із днем народження

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024