У Старій Вижівці директорів шкіл та садочків вчили правильно харчувати дітей

03 Грудня 2019, 13:39
Фото ілюстративне 1039
Фото ілюстративне

У Старій Вижівці відбувся навчальний семінар «Вимоги щодо організації харчування в закладах освіти».

У заході взяли участь заступник голови райдержадміністрації Петро Філюк, в.о. начальника відділу освіти, культури, молоді та спорту райдержадміністрації Оксана Хлопук, керівники закладів освіти (дошкільних, загальної, середньої, професійної) району, організатори харчування. 

Під час семінару говорили про дотримання гігієнічних норм, новий підхід до харчування, вимоги системи НАССР до закладів освіти та рекомендації щодо паспорта харчоблоку.

Начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Анатолій Тимофіюк розповів присутнім про застосування законодавства у сфері безпечності харчових продуктів та про основні аспекти взаємодії в процедурах державного нагляду.

Учасники семінару також розглянули питання про відповідні умови організації санітарно-гігієнічних правил харчування в закладах освіти. Зокрема, обговорили сучасні вимоги до безпечності харчових продуктів, умови їх транспортування і зберігання, організації та контролю технологічних процесів приготування страв. Окрема увага була приділена питанню впровадження постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР).

«Дотримання гігієнічних вимог має нести першочерговий характер. Важливо дбати про дотримання вимог приготування, температурний режим, безпечність харчових продуктів, чистоту поверхні, посуду і приміщень», – наголосили фахівці Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області.

Читайте також: У старовижівській школі рятувальники гасили «пожежу»

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024