День здорового харчування: що святкуємо 16 жовтня

16 Жовтня 2019, 08:00
1453

Доброго ранку, читачі. Сьогодні середа, 16 жовтня.

День ангела святкують: Антон, Денис, Іван, Петро, Павло, Феодосія.

16 жовтня відзначають: 

Всесвітній день продовольства

Всесвітній день продовольства (World Food Day), що відзначається щорічно 16 жовтня, був проголошений в 1979 році. Всесвітній день продовольства дає привід задуматися над тим, що зроблено, і що ще належить зробити для вирішення глобального завдання – позбавити людство від голоду. Свято має також велике просвітницьке значення і допомагає громадянам дізнатися про тяжке становище з продовольством в деяких країнах. У цей день різні миротворчі організації доставляють допомогу в райони, що постраждали в результаті стихійних лих та природних катаклізмів.

Всесвітній день анестезії (День анестезіолога)

Щороку 16-го жовтня, відзначається Всесвітній день анестезіолога. Саме в цей день, в далекому 1846-му році, американський хірург і стоматолог Вільям Томас Грін Мортон вперше публічно продемонстрував успішне застосування анестезії для створення загального наркозу. В якості анестетика він застосував інгаляцію діетилового ефіру. Це день у всьому світі і прийнято вважати Всесвітнім днем ​​анестезії (World Anaesthesia Day).

Всесвітній день здорового харчування

Здорове, правильне харчування, є одним з найбільш значущих аспектів способу життя людини і факторів його здоров’я. Давня мудрість говорить: «Ми є те, що ми їмо». Мета Всесвітнього дня здорового харчування – залучення уваги громадськості до проблем харчування в сучасному суспільстві. Відзначається «Всесвітній день здорового харчування»(World Healthy Food Day) щорічно 16 жовтня.

Народний календар

Цього дня вшановується пам’ять святого Діонісія Ареопагіта, єпископа Афінського. У народі цей день називали Дениса Позимового або Хлібник. Наші пращури вважали, що перший сніг за сорок днів до зими випадає, і у минулі часи цього дня насправді нерідко йшов перший сніг.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024