Молитви і духовна радість: у Галиній Волі відзначили престольне свято

10 Жовтня 2019, 09:35
3393

У селі Галина Воля відзначили престольне свято в день пам’яті Апостола Іоанна Богослова.

9 жовтня Божественну літургію очолив архімандрит Аліпій (Сапіга). Йому співслужили:  благочинний Кримненської округи протоієрей Сергій Никонюк, благочинний Старовижівської округи архімандрит Давид, протоієерей Валентин Марчук та священники зі Старовижівського та Маневицького районів.

Читайте також: У Галиній Волі освятили пам’ятник на могилі Ніфонта

«Так  Бог полюбив світ, що дав Сина Свого Єдинородного, щоб кожен, хто вірує в Нього, не загинув, але мав життя вічне», – з такими словами з Біблії звернувся під час проповіді до віруючих архімандрит Аліпій.  Він наголосив на тому, що у серці людини повинна завжди бути любов до ближнього.

Після Літургії відбувся Хресний хід навкого храму і Молебень, який очолив благочинний Кримненської округи протоієрей Сергій Никонюк.

«Сьогодні для села пасхальне свято. Коли ми в’їхали у це село, один з паломників, зауважим, що ми їдемо вулицею Митрополита Ніфонта. Пам'ять про Владику є скрізь, але насамперед у його рідному селі. Я впевнений, що Він, там на небі, радіє, що ми зібрались у такій кількості»,  – сказав отець Валентин Марчук.

Опісля Молебню віряни і священники вирушили на кладовище. На могилі митрополита Ніфонта відслужили Літію.

«Владика був великим прикладом любові. Він показав, як любити щиро Бога і ближнього», – сказав про митрополита Ніфонта благочинний Кримненської округи протоієрей Сергій Никонюк.

Настоятель Іоанно-Богословського храму протоієрей Богдан Єфімук подякув усім за молитви і приїзд.





1

2







1




Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром