У Старій Вижівці школярам пояснювали, як протидіяти булінгу

22 Вересня 2019, 11:24
У Старій Вижівці школярам пояснювали, як протидіяти булінгу 1639 Джерело: Старовижівський районний відділ ДРАЦС ГТУЮ у Волинській області
У Старій Вижівці школярам пояснювали, як протидіяти булінгу

Восьмикласників класу НВК «ЗОШ І-ІІІ ступеня-гімназія» селища Стара Вижівка навчали, як вберегтися та протидіяти цькуванню у школі.

Відкритий урок для учнів 8-б класу на тему «Шкільний булінг» провели провідний спеціаліст Старовижівського районного відділу ДРАЦС та начальником Бюро безоплатної правової допомоги. Про це пишуть на сторінці Старовижівського районного відділу ДРАЦС ГТУЮ у Волинській області на Facebook.

Під час заняття із учнями розглянули такі питання:

  • Що таке булінг?
  • Ознаки булінгу.
  • Види булінгу.
  • Як відрізнити звичайний конфлікт від булінгу?
  • Що робити, якщо дитина стала жертвою булінгу?
  • Що робити, якщо ви стали свідком булінгу?
  • Що робити, якщо ваша дитина агресор?
  • Яка відповідальність за вчинення булінгу?

В кінці уроку школярі дійшли висновку, що вчитися чесно оцінювати складну ситуацію, бачити динаміку відносин та реагувати розумно, значить розвивати в собі чесність, проникливість та самоусвідомлення.

Тематичний урок провели в рамках реалізації проекту «Стоп булінг» та проведення Тижня протидії булінгу.

Довідково:

Насильство у школі – буденна реальність для багатьох людей в усьому світі. Переслідування, знущання, погрози онлайн, образи – все це негативно впливає на школяра та його успіхи в навчанні.

У школі вирішальна роль у боротьбі з булінгом належить учителям. Проте впоратися з цією проблемою вони можуть тільки за підтримки керівництва школи, батьків, представників місцевих органів влади та громадських організацій.

Цькування та фізичний тиск на дітей неприпустимий у школах. Якщо раніше часто на це дивилися крізь пальці, то сьогодні в Україні вирішили жорстко карати учасників конфлікту.

19.01.2019 набув чинності Закон України від 18.12.2019 року № 2657-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу (цькуванню)».

Булінг (bullying, від анг. bully — хуліган, забіяка, цькування) — це діяння (дії або бездіяльність) учасників освітнього процесу, які полягають у психологічному, фізичному, економічному, сексуальному насильстві, у тому числі із застосуванням засобів електронних комунікацій, що вчиняються стосовно малолітньої чи неповнолітньої особи та (або) такою особою стосовно інших учасників освітнього процесу, внаслідок чого могла бути чи була заподіяна шкода психічному або фізичному здоров’ю потерпілого (за матеріалами Старовижівського районного відділу ДРАЦС ГТУЮ у Волинській області).

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024