Як заохотити підлітка добре вчитися

18 Вересня 2019, 12:24
Як заохотити підлітка добре вчитися 3135
Як заохотити підлітка добре вчитися

Найкращий подарунок підлітку на початку навчального року – новий ноутбук.

У середніх класах школи ускладнюється навчальна програма, з’являються групові творчі завдання, і батьки хвилюються, чи буде школяр добре навчатися новим предметам, чи не забракує йому впевненості і мотивації виконувати завдання нового рівня складності.

Поговоріть із дитиною і дайте зрозуміти, що ви на його боці і будете підтримувати його. Підтвердити наміри найкраще корисним для навчання та приємним дитині подарунком. Та ноутбук досить коштовна річ, тому потрібно розглянути всі технічні характеристики моделі, що сподобалась. Найвигідніше купувати онлайн, в інтернет-магазинах. Наприклад, якщо вирішите купити ноутбук на Kasta, зможете знайти дуже приємні акційні ціни.

Обов’язкові вимоги для навчання

Суто потреби навчання здатна забезпечити навіть найбюджетніша модель комп’ютера. Звичайному школяру, який не профільований на вивченні інформатики та не виконує складних графічних завдань, будуть обов’язково потрібні текстовий редактор, програма для презентацій, Інтернет для пошуку інформації і доступу до навчальних ресурсів. Це мінімум, але також бажано, щоб техніка не гальмувала під час роботи з простими графічними редакторами, добре тягнула відео.

На чому не варто економити:

  • Екран має бути високої якості, бажано з антивідблисковим покриттям, та підтримувати як мінімум параметри FullHD. Візьміть до уваги, що монітор з IPS-матрицею має широкі кути огляду, високу контрастність та кольорову насиченість. Якість екрану може суттєво підвищити ціну, але коли йдеться про здоров’я та збереження зору дитини, сумніви недоречні, тому вибирайте найкращий екран з тих, що можете собі дозволити.
  • Не розглядайте моделі з оперативною пам’яттю менше 4 Гб. Від ОЗУ залежить швидкість роботи ноутбука, і техніка з низькою оперативкою гальмуватиме навіть при виконанні не дуже складних завдань. Також, напевно, вже через кілька років ноутбук з малим ОЗУ не зможе підтримувати найпростіші програми, його потрібно буде міняти або проводити апгрейд.
  • Досить швидким та ємким має бути жорсткий диск ноутбука. Найкращий сучасний варіант жорсткого диску – SSD. Завдяки його використанню значно зросте швидкість ноутбука.
  • Зараз усі ноути обладнані веб-камерами, а ось на кількість, розташування та види роз'ємів USB, наявність картрідерів, HDMI, виходів для навушників та мікрофону необхідно звернути додаткову увагу, щоб їх було досить для комфортного використання.

Що є зайвою розкішшю, а що – необхідністю?

Якщо ви вибираєте ноутбук суто для навчання, не має сенсу піддаватися умовлянням купити ноутбук з надпотужною відеокартою. Такі пристрої дорогі й потрібні тільки для роботи з професійними пакетами графіки та відео, а ще дуже до душі геймерам, але аж ніяк не впливають на навчання. А ось купити стильну підліткову сумку або рюкзак для ноутбука на Kasta буде незайвим та корисним при користуванні ноутом поза домівкою. Тож підходьте до купівлі зважено, і ваша дитина разом із ноутбуком отримає додаткову мотивацію добре навчатися.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром