Судили пенсіонера, який незаконно агітував за кандидата зі Старовижівщини

17 Вересня 2019, 12:21
892

У липні на позачергових виборах до Верховної Ради чоловік агітував за партію «Сила і Честь» та кандидата у нардепи Олега Місірука.

Поліція встановила, що вранці 21 липня 2019 року (у день голосування) пенсіонер Микола Місірук здійснював агітацію на підтримку політичної партії «Сила і Честь» та кандидата у народні депутати Місірука Олега Миколайовича, розмістивши агітаційні матеріали на власному мікроавтобусі «Renault», що знаходився на автостоянці біля супермаркету «Салют» на Привокзальній площі Ковеля.

Правоохоронці склали протокол за фактом проведення передвиборної агітації поза строками, які встановлені законом.

У судове засідання Микола Місірук не з’явився, а 3 вересня подав до Ковельського міськрайонного суду письмову заяву, у якій просив розгляд справи проводити у його відсутності, зазначивши, що провини не визнає, оскільки «автомобіль – зламався, а єдиний на Волині сервіс офіційного дилера «Renault» не забезпечив швидкої його евакуації».

Хоча у своїх письмових поясненнях поліції від 21 липня він зауважив, що агітаційні матеріали на автомобілі розмістив саме задля підтримки кандидата у нардепи, але того дня їх не зняв.

Суд оштрафував Миколу Місірука на 510 гривень та стягнув з нього в дохід держави судовий збір.

Нагадаємо, за результатами виборів в одномандатному виборчому окрузі № 21 серед дев’яти кандидатів у народні депутати самовисуванець Олег Місірук, який свого часу працював у «Континіумі», зайняв передостаннє місце: за нього проголосували 1526 виборців (2,04%).

Читайте також: В якому селі більшість голосів отримав самовисуванець Олег Місірук

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024