Як у Смолярах відзначили престольне свято

13 Вересня 2019, 13:28
2361

У Смолярах відзначати своє престольне свято.

10 вересня увійшло в історію села як одне з найбільших свят для всієї сільської громади.

От і цього року в день пам’яті преподобного Іова ігумена і чудотворця Почаївського мелодійний передзвін іменинниці-церкви скликав на «торжество із торжеств» нашого приходу.

Напередодні ввечері священники відслужили вечірню і утреню з читанням акафіста преподобному. В день свята, зранку, було звершено Чин малого освячення води та Божественна літургія, яку очолив благочинний Кримненської округи протоієрей Сергій Никонюк.

Розділити радість прибули духовенство та прочани із сусідніх сіл та районів. В теплі християнські обійми приймала сільська церква всіх, кого невидимими узами поєднала віра і молитва до святого Іова. Святковий настрій дарував особливу радість, що наповнювала душі і серця присутніх.

Завершилось святкове торжественне Богослужіння уставним хресним ходом навколо храму. З вітальним словом до смолярців звернувся протоієрей Сергій Никонюк, ще раз нагадавши подвижницьке земне життя преподобного Іова, а також закликав людей бути непохитними в істинах віри православної, стійкими у благочесті та щирими на любов один до одного.

Настоятель храму протоієрей Леонід Бірук подякував усім за спільну молитву, розділену радість свята, побажав здоров’я, миру та Божого благословіння.

1





2





Олена ЮХИМУК

Читайте також: Смолярівського священика вітають з 25-річчям служіння

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024