Аргентинець знайшов родичів у Журавлиному

31 Серпня 2019, 09:35
Родріго Ісзчик 3307
Родріго Ісзчик

Аргентинець з українським корінням Родріго Ісзчик знайшов своїх родичів у селі Журавлине Старовижівського району.

Спочатку хлопець розмістив публікацію на одному з інформаційних сайтів Ковеля із проханням допомогти розшукати родину, пише Перший.

Як зазначає сам Родріго, він був здивований, коли на його пост відгукнулося близько 20 ковельчан. Одні пропонували знайти інформацію в архівах, інші – хотіли підвезти до села, ще одні – готові були запросити додому на ніч. У результаті спільної допомоги родичі знайшлися.

Ще у 1939 році родина Родріго, а саме його дідуся, переїхала з України до Парагваю. Через рік 15-річний дідусь Родріго самотужки переїхав до Буенос-Айреса, де почав працювати і навчатися у місцевому виші. Через два роки йому вдалося перевезти до Аргентини і своїх батьків.

Родріго із захопленням розповідає історію свого дідуся, адже, за його словами, саме його характер та безстрашність надихнули хлопця приїхати до України на пошуки свого коріння.

Саме з 88-річною племінницею свого дідуся Родріго зумів побачитися  у селі Журавлине. Старенька добре пам’ятає родичів Родріго. Окрім того, має давнє фото дідуся хлопця, копію якого сім’я Родріго має в Аргентині.

Неабияк допомогла у пошуках сім’я Шульгачів, що проживають у Люблинці Ковельського району. Вони не лише запросили хлопця до себе додому, але й відвезли його до села та допомогли з перекладом.

Одразу після пригод на Волині Родріго поїхав шукати родичів своєї бабусі у місто Харків. За дивним збігом обставин колись його дідусь познайомився в Аргентині з дівчиною-українкою, яка була родом із Харкова.

Родріго був захоплений гостинністю волинян і обіцяв під час наступної поїздки на Волинь привезти і своїх батьків.

1



Читайте також«Тут усі про все знають», – американський волонтер про життя в Дубечному

Коментарі
31 Серпня 2019, 17:35
Я надіюсь теж скоро поділюсь свою історією пошуку родичів в Америці та Канаді, ми на завершальному етапі, це дуже зворушливо шукати своє коріння
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024