Як у Старій Гуті відзначили престольне свято

30 Серпня 2019, 12:20
2291

У селі Стара Гута відзначили престольне свято.

28 серпня престольний празник святкують жителі села. Церква  відзначає велике свято – Успіння Пресвятої Богородиці.

Дзвін, що розносився далеко за межі села наповнив храм богомольцями, які з великою радістю розділили святість престольного свята з гостями. Напередодні ввечері настоятель храму здійснив святкову Всенічну. На середину храму, для поклоніння вірянам, було винесено Плащаницю Пресвятої Богородиці.

У день свята богослужіння розпочалось з водосвятного молебню. Літургію, що мелодійно переливалась у храмі під чарівний супровід церковного хору очолив протоієрей Адам Хотинський, йому співслужив настоятель храму протоієрей Леонід Хотинський. Кожен хто був у храмі в спільній молитві з священниками  молився, звертаючись до Господа та Його Пречистої Матері з вірою, щоб своєю материнською любов’ю Цариця допомогла у цей нелегкий час нести життєвий хрест.

Після закінчення Божественної Літургії відбувся Хресний хід навколо храму. Після ходи протоієрей Адам Хотинський звернувся зі словом проповіді до пастви. Він пояснив сутність свята, а також пригадав богомольцям ті великі милості й щедроти, які отримує постійно рід людський від Божої Матері – нашої Милосердної Заступниці.

«День Успіння Божої Матері – це не день суму й печалі, а день радості, тому що Матір Божа не померла, а була взята на небо Своїм Сином і Богом нашим. Кожен, хто звертається до Неї з молитовним проханням буде почутий», – зазначив протоієрей.

На завершення настоятель храму протоієрей Леонід Хотинський побажав усім присутнім милості, заступництва та щедрот від Цариці – Преславної Преблагословенної Діви Богородиці.





 

Тетяна БАБІЙ

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024