Паломники з Яревища побували в Почаївській Лаврі

26 Серпня 2019, 09:23
2233

Настоятель Свято-Вознесенського храму села Яревище отець Петро Бабюк побував із своїми прихожанами у Свято-Успенській Почаївській Лаврі. 

Отож,у середу вранці, у день пам'яті св. Лаврентія Чернігівського,яревищани,відклавши всі свої домашні клопоти,прибули до місця, де відпочиває душа- у Почаївську Лавру.

Помолилися та причастилися  на ранній Літургії, приклонилися до Чудотворної ікони Божої Матері та ЇЇ Стопи, а також до мощей Іова та Амфілохія Почаївських, побували у пещері, де подвизався преподобний Іов, а також скуштували монастирської трапези і попрямували у Свято-Духівський скит. Помолившись та приклонившись до святинь і там, не змогли оминути монастирський зоопарк, який найбільше оцінили наймолодші паломники.

Дорогою зі скита,як зазвичай, зупинилися біля монашиського кладовища, щоб помолитися на місці де був похований преподобний  отець Амфілохій. Далі попрямували на Джерело Праведної Анни, що у селі Онишківці. Окунувшись у джерелі, паломники відвідали ще один новозбудований монастир в честь ікони Іверської Божої Матері у с. Миколаївка.

Помолившись і там, втомлені, але такі щасливі віряни, разом із своїм настоятелем поспішили на рідну Волинь, залишивши для Почаївськї братії частинку полісся – зібрані у Яревищі ягоди ожини.







Оксана БАБЮК

Читайте також: Святині, озера та водоспади: яреващани побували в Закарпатті

В Яревищі відзначили престольне свято. ФОТО

Яревище: сім'ю священика вітають із народженням донечки

В Яревищі відсвяткували річницю відкриття храму

Священик з Яревища купався у крижаній воді

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024