Святині, озера та водоспади: яреващани побували в Закарпатті

12 Серпня 2019, 09:10
Мандрівка яревищан 1897
Мандрівка яревищан

Жителі села Яревище побували на Закарпатті.

Відслуживши молебень за подорожуючих, отець Петро із своїми найактивнішими прихожанами вирушили у нелегку далеку дорогу. 

Знайомство із краєвидами Закарпаття розпочалося із водоспаду «Шипіт» та Свято-Троїцького монастиря,що у селі Річка Межигірського району. Це місце неабияк сподобалося для яревищан, адже тут їх приймали з великою радістю і любов'ю, бо ж як виявилося, служать та подвизаються у монастирі теж волиняни, а смачнішої трапези як у цім монастирі ще напевно ніхто й  не куштував.

Але засиджуватись було ніколи, бо за маршрутом було селище Іза та Нанківський монастир. Тут паломники помолилися та приклонилися до мощей Преподобного Алексея Карпаторуського і попрямували до Чумалівського монастиря. Цей монастир має дуже цікаве розташування, бо знаходиться високо на горі. 

Далі Закарпатські серпантинові дороги привели волинян у Солотвино на соляні озера. Оздоровившись та відпочивши віряни поспішили в жіночий монастир у село Липче, де смачно повечеряли та заночувати. 

Вранці другого дня помолилися на Літургії та відвідали Скит від цього монастиря у селі Крайнє і попрямували скуштувати справжньої мінеральної води до джерела «Шаян», після чого незабутньо провели час і знову ж таки, оздоровилися у термальних джерелах, що у селі Велятино. 

Далі за маршрутом були замок-Паланок та Свято-Миколаївський монастир у Мукачеві. Після яких усі паломники мали змогу помолитися у монастирі селі Ракошино і там же скуштувати особливих карпатських сирів із монастирської сироварні.

Ну і завершальною точкою такої насиченої мандрівки став Кирило-Мефодіївський Свалявський монастир. Помолившись і тут, віряни разом із своїм настоятелем поспішили у зовсім неблизьку дорогу до своєї найріднішої Волині, везучи із собою безліч вражень та емоцій і звичайно ж, величезну надію, у скорому часі повернутися сюди знову.







1


 

Оксана БАБЮК

Читайте такожВ Яревищі відзначили престольне свято. ФОТО

Яревище: сім'ю священика вітають із народженням донечки

В Яревищі відсвяткували річницю відкриття храму

Священик з Яревища купався у крижаній воді

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024