На Старовижівщині запрацював шлюз на річці Прип'ять

06 Серпня 2019, 09:00
1184

Поблизу Кримного знову запрацював шлюз на річці Прип'ять, який регулює воду на відстані 9 кілометрів по течії водойми.

Про це інформує прес-служба Волинської обласної ради.

Нагадаємо, рівень води в річці Прип'ять катастрофічно знизився. Місцеві жителі скаржилися, що вода в криницях знаходиться дуже глибоко. Вони вважають, що причиною є зруйнований шлюз, який на балансі Державного агенства водних ресурсів України.

Голова обласної ради Ірина Вахович відразу ж взялася за контроль цієї ситуації. Вона  провела робочу нараду за участю  в.о. начальника Регіонального офісу водних ресурсів у Волинській області Ростислава Кравчука.

Він розповів, що  на вказаному об'єкті потрібен новий шлюз. Згідно із вже наявною  проектно-кошторисною документацією, на нову споруду потрібно 1 млн 420 грн. 1 млн грн можна отримати з державного бюджету, а ще 420 тис. грн повинна дофінансувати обласна казна. Разом з тим, після візиту голови обласної ради та поширення інформації про обміління Прип'яті в соціальних мережах, Регіональний офіс все ж знайшов вихід з ситуації, хоча й тимчасовий. Пошкоджений шлюз підремонтували, використавши резервні ресурси водного фонду.

Вода в річці почала прибувати та збільшилася на 1 м 20 см, тобто майже до попереднього   рівня.  Про це Ростислав Кравчук повідомив голові обласної ради.

Між тим, будівництво нового шлюза залишається актуальним.  Ірина Ваховичзапевняє, що готова  переконувати депутатів у необхідності виділення коштів з обласного бюджету для співфінансування цього проекту.

Вирішення проблем з обмілінням волинських водойм залишається в пріорітетах Ірини Вахович і надалі.  Вона виступає на комплексний підхід у вирішенні цих питань з участю відповідальних державних структур та із залученням  компетентних експертів. Голова обласної ради просить в.о. начальника Регіонального офісу водних ресурсів оперативно інформувати обласну раду про нагальні проблеми у водному господастві області, щоб можна було використати всі можливості  вирішувати їх завчасно.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром