Як у Мокрому відзначили престольне свято. ФОТО

16 Липня 2019, 11:05
У селі Мокре відзначають престольне свято 2267
У селі Мокре відзначають престольне свято

День пам’яті святих первоверховних апостолів Петра і Павла – одне з великих релігійних свят у православній традиції.

Саме цього дня, 12 липня, у селі Мокре відзначають престольне свято.

З нагоди престольного свята та на запрошення настоятеля храму в урочистому богослужінні взяли участь 10 священників. Божественну Літургію очолив благочинний Кримненської округи протоієрей Сергій Никонюк.

Йому співслужили настоятель Петро-Павлівського храму прот. Петро Коляда та запрошені на святкування священнослужителі.

Цього року свято було по-особливому урочисте завдяки присутності великої кількості гостей із сусідніх сіл і, звичайно, місцевих прихожан.

Щоб розділити радість торжества, люди приходили до храму цілими родинами. Гарний сонячний день та урочиста атмосфера свята сприяли піднесеному настрою та душевному трепету кожного з присутніх.

Під час Літургії багато вірян, в тому числі, багато діток, причастилися Тіла та Крові Христових. По завершенні Божественної Літургії відбувся Хресний Хід навколо храму із читанням Святих Євангелій та окропленням присутніх свяченою водою.

Після подячного молебню прот. Сергій Никонюк виголосив повчальну проповідь, в якій закликав усіх слідувати прикладу міцності віри святого апостола Петра та духовній мудрості святого апостола Павла.

Насамкінець з вітальним словом звернувся до присутніх настоятель храму протоієрей Петро Коляда, який подякував священникам та прихожанам за молитву, побажавши всім у доброму здоров’ї, вірі, духовній радості дочекатися наступного року цього свята.

1


1



1

1








1

Читайте також: Через Старовижівщину пройде міжнародний хресний хід

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024