Україна повернула Крим, Путіна судять в Гаазі, — Порошенко про прийнятний формат телемосту

11 Липня 2019, 08:22
Петро Порошенко в Ужгороді 1325
Петро Порошенко в Ужгороді

Росії не вдалося досягти воєнного успіху на Донбасі і захопити всю Україну, тому вона намагається реалізувати інший план – через «п’яту колону» в українському парламенті.

Партія «Європейська Солідарність» йде до Верховної Ради, щоб дати відсіч планам Кремля, – про це лідер партії, п’ятий президент України заявив під час виступу перед прихильниками на мітингу в Ужгороді.

«Кремль і «п’ята колона» працюють в унісон. Росія відверто, грошима підтримує «Опозиційну платформу», і про це свідчить чергова поїздка їхнього кубла сьогодні до Москви – для того, щоб вони почали «дагавариваться». Але наші умови дуже прості. Звільніть українську землю. Приберіть окупаційні війська. Припиніть вбивати українців. Звільніть Крим. І далі – телеміст.  Ми – з Сімферополя чи Бахчисарая, вони – з Гааги, де їх будуть судити. І це буде дивитися вся Україна і весь світ», – переконаний Петро Порошенко.

«Вони хочуть проповзти в парламент, там створити антиукраїнську коаліцію, через неї пройти в уряд, а в уряді старанно виконувати вказівки Кремля. Вони думають, що таки чином захоплять Україну. Їм не вдалося зламати фронт. І зараз вони хочуть висадитися під куполом Верховної Ради і звідти захопити всю Україну. Бо Донбас їм не потрібен і Крим їм не потрібен. Їм потрібна вся Україна – включно з Києвом, Львовом і Ужгородом. Не вийде! «Парламентський спецназ» «Європейської Солідарності» не дозволить «п’ятій колоні» Кремля керувати Україною», –  наголосив лідер партії.

Він також зазначив, що за даними останніх соціологічних досліджень, «Європейська Солідарність» – єдина політична сила з демократичного проукраїнського табору, яка впевнено долає прохідний бар’єр і входить до трійки лідерів перегонів. Кожен втрачений відсоток голосів, відданих за непрохідні партії, додасть депутатських мандатів проросійським силам. Петро Порошенко закликав українців не змарнувати своє виборче право і підтримати «Європейську Солідарність».

Читайте також: На жаль, Україні не вдалося домовитися про посилення азовського пакету санкцій проти Росії, — Петро Порошенко



 

16/04/2024 Понеділок
15.04.2024