У Старій Гуті відбулася сповідь духовенства Кримненського благочиння

08 Липня 2019, 14:47
2099

У Старій Гуті відбулася сповідь духовенства.

6 липня православні вшановують Володимирську ікону Божої Матері. По-особливому цей день пам'ятний для вірян Успенського храму села Стара Гута.

Адже в цей  день старогутівці молилися разом із його високопреосвященством митрополитом Володимир-Волинським і Ковельським Володимиром.

Напередодні ввечері настоятель храму протоієрей Леонід Хотинський здійснив  святкове всенічне богослужіння, під час якого духівник благочиння протоієрей Іван Лесишак звершив сповідь Кримненського духовенства.

Вранці у день  вшанування Володимирської ікони Божої Матері  до храму поспішали дорослі та діти. Голосний церковний дзвін  сповістив про приїзд шанованого гостя, владики і наставника митрополита Володимир-Волинського і Ковельського Володимира. На церковному подвір’ї тіснилися богомольці в очікуванні свого архіпастиря. 

Наймолодші прихожани віршованими рядочками вітали Владику, бажаючи сил, наснаги та мужності і надалі трудитись на Христовій ниві, на благо церкви. Митрополит Володимир  в свою чергу також привітав діток зі святом та подарував маленьким християнам іконки.

На паперті, за християнським звичаєм з хлібом на рушнику, митрополита зустрів прихожанин Петро Москалюк

По завершенню літургії настоятель протоієрей Леонід від імені всіх парафіян храму  подякував митрополиту Володимиру за спільні молитви, побажав у ласці Божій вік добро творити та ще не раз відвідати місцевий храм. Владика виголосив проповідь, закликавши присутніх до щирого каяття, необхідного для спасіння, а також дав настанови для духовного життя людей.












 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024