Очільниця Смідинської ОТГ представляє Волинь на конференції в Канаді

03 Липня 2019, 13:16
Оксана Піцик 4678
Оксана Піцик

Очільниця Смідинської ОТГ Оксана Піцик представляє Волинь на Конференції з питань реформ в Україні та з питань децентралізації у Торонто (Канада).

Вона одна з 24 учасників української делегації яких відібрали поза конкурсом, інформує прес-служба Волинського регіонального відділення Асоціації міст України.

Представники громад-членів Асоціації міст України з навчальною метою перебувають у Канаді. Самоврядці беруть участь у Конференції з питань реформ в Україні та з питань децентралізації, яка відбувається в Торонто 2-4 липня.

Прикметно, що їхній візит розпочався у День народження Канади. 

Цей візит організувала Федерація канадських муніципалітетів для новообраних керівників українських об'єднаних територіальних громад та інших представників місцевого самоврядування за спільним фінансуванням від американського, канадського, німецького та швейцарського урядів. 

Участь у поїздці бере і Виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан, який 3 липня виступить на панелі «Децентралізація в дії».

Читайте такожГроші рівних можливостей: як на Волині готуються до гендерного бюджетування

До складу української делегації входять 24 представники, по одному голові громади з кожної області, яких відібрали за конкурсом. Волинь представляє голова Смідинської сільської ради, очільниця Смідинської ОТГ Оксана Піцик. 

Учасники поїздки вже мали нагоду ознайомитися з системою державного управління Канади, зокрема і з системою місцевого самоврядування, а також вивчали історію об’єднання громад провінції Онтаріо. Представникам України презентовано Федерацію Канадських муніципалітетів та Асоціацію муніципалітетів Онтаріо. 

3

1

1


1

1

 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром