Денис П’ятигорець пояснив, навіщо Медведчуку повернення полонених українців додому

01 Липня 2019, 18:10
Денис П'ятигорець 1088
Денис П'ятигорець

Заступник голови Волинської ОДА Денис П’ятигорець вважає, що повернення Віктором Медведчуком 4 полонених бойовиками українців додому не має спільного з виборчою кампанією, а є виключно технологією на легітимізацію окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) в очах світового співтовариства.

Про це він сказав в ефірі телеканалу «Прямий».

«Це ми почули від Путіна на саміті G-20, який вийшов і сказав: «Ось бачите – поїхала людина з України до керівників ОРДЛО, з ними поговорила і вони відпустили. Я тут ні до чого. Україна, схаменіться. Ідіть на переговори з ватажками ОРДЛО і отримайте всіх своїх полонених». Де в цьому виступі заява МЗС про те, що ніколи перемовин з ватажками так званих псевдореспублік не буде. Де заява президента?» – сказав П'ятигорець.

Як зауважив заступник голови Волинської ОДА, Путін сказав, що керівник Генштабу ЗСУ заявив про те, що дії українських полонених, які нібито призвели до їхнього ув’язнення, – провокація Порошенка.

«Сьогодні по всьому світу транслюється теза про те, що колишній, п’ятий президент України зробив провокацію. Про що це говорить? Це говорить про те, що це визнання російських територіальних вод навколо Криму, що це визнання Криму російським. І це втлумачується в голови світового співтовариства і через ЗМІ, які процитували Путіна», – додав Денис П'ятигорець.

П'ятигорець зауважив, що Україна не зробила офіційної заяви щодо цієї ситуації і її не протиражували світові інформагентства, які формують думку спільноти.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром