У Гірниках 500 господарств не мають світла – Івахів береться вирішити питання

27 Червня 2019, 11:38
Степан Івахів 1112
Степан Івахів

Село Гірники в Ратнівському районі славиться тим, що тут – найбільша народжуваність в області.

«І цього року в перший клас піде 55 діток! Два корпуси школи давно не вміщають усіх школярів, і питання добудови уже вирішено, розроблений проект. Але поки школу не добудували, люди просять облаштувати доріжку між корпусами. Посприяю, щоб це питання вирішилось якнайшвидше і 1 вересня учні Гірників пішли до школи не по калюжах, а гарною бруківкою», – ідеться в дописі народного депутата Степана Івахіва у Facebook.

На зустрічі з мешканцями Гірниківської сільради піднімали питання і щодо навчальних закладів у Бродах і Сільці. Жителі Сільця взагалі переживають за те, щоб школу як малокомплектну не закрили.

«Там навчається 60 учнів і я пообіцяв, що візьму це на особистий контроль, і школу у Сільці не закриють!» – зазначив Івахів.

Важливим питанням для цих сіл, як і багатьох інших на Волині, лишається складність проведення нових ліній електропередач. У Гірниківській сільраді, кажуть місцеві, близько 500 господарств, які не мають електропостачання.

«Дуже сподіваюся, що в новій Верховній Раді не буде лобістів, які стануть на заваді внесенню змін у процедуру проведення нових електромереж. Бо особисто я переконаний, що це – обов’язок обленерго. Структура, яка потім бере гроші за послугу – надання електроенергії, повинна сама встановлювати трансформатори і проводити мережі до самого будинку, а не вимагати, щоб люди це робили за свої гроші», – переконаний Івахів.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024