40 пожеж у Старовижівському районі коштували 3 мільйонів гривень

22 Червня 2019, 11:58
Фото ілюстративне 1850
Фото ілюстративне

Пожежі на Старовижівщині завдали збитків майже на 3 мільйони гривень.

У Старій Вижівці відбулося засідання колегії райдержадміністрації під керівництвом голови РДА Анатолія Бринчука. Обговорення відбулося відбулося 21 червня, інформує прес-служба РДА.

Начальник Старовижівського районного сектору управління державної служби надзвичайних ситуацій Анатолій Бурда розповів про пожежну безпеку в районі.

Він зазначив, що протягом 2019 року на території Старовижівського району виникло 40 пожеж (за аналогічний період 2018 року – 27). За результатами пожеж завдано прямих збитків на суму 2 мільйони 835 тисяч гривень.

Вогонь знищив та пошкодив 24 будівлі та споруди різного призначення, автомобіль.

Читайте також: Старовижівчан попереджають про найвищий рівень пожежної небезпеки

Причинами пожеж стали:

  • необережне поводження з вогнем (23)
  • несправність систем пічного опалення (6)
  • коротке замикання електромережі (8) 
  • дитячі пустощі (1)
  • та інші (2)

За вказаний період на території Старовижівської ОТГ виникло – 18 пожеж, Дубечненської ОТГ - 4 пожежі, Сереховичівської ОТГ – 3, Кримненської сільської ради – 5, Любохинівської сільської ради – 4, Буцинської та Журавлинської – 2, а також по 1 пожежі на території Соколищенської та Старогутівської сільських рад.

Значну роль у забезпеченні оперативного реагування на пожежі відіграють підрозділи місцевої пожежної охорони, які здійснюють рятування людей і гасіння пожеж на початковій стадії виникнення ще до прибуття пожежно-рятувальних підрозділів.

На території Старовижівського району нараховується 5 підрозділів МПО на озброєнні яких знаходиться 7 пожежних автомобілів: с. Дубечне, Смідин, Сереховичі, Кримне та Стара Гута.

Статистика свідчить, що переважна більшість пожеж із загибеллю на них людей стаються в житловому секторі. Причинами трагедій є в основному необізнаність громадян з елементарними вимогами правил пожежної безпеки та їх недотримання в повсякденному житті, особливо це стосується людей похилого віку, неблагополучних сімей.

Члени колегії прийняли ряд протокольних рішень з доповненнями та внесеними пропозиціями.

Зокрема рекомендували районному сектору із селищним та сільськими головами продовжити інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо дотримання населенням правил пожежної безпеки в побуті; сільським головам, у яких відсутні місцеві пожежні команди, укласти з діючими місцевими підрозділами пожежної охорони договори щодо залучення техніки та відшкодування паливно-мастильних матеріалів.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024