У Старій Вижівці вирішували, що робити з безпритульними собаками

19 Червня 2019, 12:31
Фото ілюстративне 1496
Фото ілюстративне

Голова Старовижівської громади Володимир Семенюк обговорив із депутатами проблему поводження із безпритульними собаками. 

Про це пише газета «Сільські новини» у Facebook.

«Дійшло до того, що один із жителів Старої Вижівки пошматовану собаками козу нещодавно привіз під двері селищної ради. Розпач господарів цілком зрозумілий, тож ми зобов’язані впритул взятись за проблему, яка давно гостро стоїть перед усіма нами. Треба визнати, що скільки б селищна рада не звертались до громадян щодо необхідності тримати на прив’язі своїх чотириногих друзів, особливої ефективності це не принесло, хоча за всіма ознаками значна частина, якщо взагалі не більшість псів, не є бездомними, а все ж таки мають господарів».

«На наші численні прохання так ніхто і не повідомив нам прізвища та імена осіб, чиї собаки вільно гуляють вулицями, наводячи страх на перехожих. Тобто відповідальності вони не понесли», – зазначив Семенюк.

«Хто б які пропозиції не висловлював, але у нас залишається фактично єдиний варіант зменшення популяції безпритульних собак – їх стерилізація. Стерилізація не просто унеможливлює їх розмноження, вона робить собак менш агресивними. Здійснювати її, згідно із законодавством, можуть установи та організації, які мають відповідну ліцензію. У нас в районі таких немає», – зазначив Володимир Семенюк.  

Тому собак треба буде відловлювати і везти у Ковель. При цьому необхідно дотримуватись ряду вимог, зокрема під час відлову має бути присутній представник якоїсь із громадських організацій із захисту тварин. Після стерилізації, яка коштує немало, собак потрібно кілька днів годувати у ветеринарній клініці чи пункті, чіпляти номерні кліпси на вуха, вносити дані про них у реєстраційний журнал, а тоді повертати тварин назад, де їх виловили.

Невдовзі буде розроблена програма поводження з безпритульними тваринами на території селищної ради. 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024