Поліція вилучила в старовижівчанина більше 30 патронів

14 Червня 2019, 10:21
Фото ілюстративне 1136
Фото ілюстративне

У Старій Вижівці поліцейські вилучили набої.

Співробітники Старовижівського відділення поліції під час поверхневого огляду 51-річного місцевого жителя виявили в нього поліетиленовий пакунок із набоями, інформує прес-служба поліції.

За фактом незаконного поводження з боєприпасами слідчі розпочали кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 263 Кримінального кодексу України.

Поліцейські вилучили у волинянина понад 30 патронів, калібрів 7,62 мм. і 5,45 мм. Боєприпаси направили до Волинського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України для проведення дослідження.

Слідчі за цим фактом відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за  ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України. Санкція статті визначає покарання від трьох до семи років позбавлення волі.

Поліція Волині нагадує, що за незаконне зберігання зброї та боєприпасів, вибухових речовин передбачена кримінальна відповідальність. Так, санкція ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України передбачає, зокрема, до семи років позбавлення волі. Натомість, особа, яка добровільно видасть органам влади зброю чи боєприпаси – звільняється від кримінальної відповідальності передбаченою цією статтею.

 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024