В Яревищі відзначили престольне свято. ФОТО

08 Червня 2019, 13:43
4123

У день великого свята Вознесіння Господнього святкували престольний празник прихожани Свято-Вознесенського храму села Яревище.

6 червня на богослужіння поспішали не лише прихожани,а й паломники із навколишніх сіл.

Святкові вечірню та утреню напередодні свята очолив настоятель храму ієрей Петро Бабюк, а Божественну Літургію у сам день Вознесіння – протоієрей Валентин Палюх, один із попередніх настоятелів храму. Йому співслужили священики Кримненського та Луцького благочинь.

Прикрасив богослужіння спів місцевих хористів. Опісля Літургії відбувся святковий  хресний хід,який очолив Благочинний протоієрей Сергій Никонюк. Наприкінці Отець Сергій звернувся до вірян зі словами проповіді, у якій привітав усіх присутніх зі святом та закликав і надалі триматися істинної віри, берегти свій храм та дбати про його благоустрій.

Не забув про свою паству і перший настоятель храму після відкриття,архімандрит Давид (Юхимук). Батюшка теж звернувся до прихожан та гостей свята зі словами вітання,пригадуючи свої роки служіння у храмі,який з роками неабияк приобразився. Щиро подякував священикам,своїм прихожанам та гостям свята і настоятель храму ієрей Петро.

Батюшка неабияк готувався до престольного свята, змайструвавши декоративні вітряний млин та віз, які з величезним захопленням оцінили всі дітлахи, що завітали на богослужіння. Ну, а на паломників,що прибули зблизька та із далекої дороги чекали частування від яревиських господинь з нагоди такого великого свята.


2

1

3

2

2

2

1

1

1

1

1

 

Коментарі
08 Червня 2019, 19:30
Слава Богу!
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024