Знайшли помилку? Виділіть частину тексту і натисніть CTRL + Enter

На замітку старовижівчанам: 5 продуктів, які стають небезпечними при розігріванні

16:44 09.06.2019
227

Назвали продукти, які не можна вдруге піддавати термічній обробці.

Буряк. Повторна термічна обробка варених буряків повністю позбавляє овоч його вітамінів. Адже буряк містить вітаміни В, Р, РР, фолієву кислоту, клітковину, магній, калій, йод, марганець, залізо, сірку, рубідій, цезій і ще цілий перелік живильних компонентів, він надзвичайно корисний для органів судинної системи.

М’ясо. Під час повторного нагріву м’ясо не тільки втрачає в смаку. У ньому знищуються легкозасвоювані білки, які якраз і роблять цей продукт корисним. З втратою цих білків м’ясо просто перетворюється в дуже важку для травлення їжу.

Гриби. Повторна термічна обробка грибів небезпечна з тієї ж причини, що і у випадку з м’ясом.

Яйця. Не майте звичку підігрівати омлети і яєчню, оскільки це знищує корисні мікроелементи з яєць, а також сприяє виникненню в таких розігрітих яєчних стравах токсинів і навіть канцерогенів.

Картопля. За словами вчених, картопля при повторному нагріванні втрачає найбільш значну частину своїх смакових якостей і корисних властивостей. Наприклад, під впливом високих температур розпадається крохмаль, який входить до її складу, що може негативно позначитися на здоров’ї.

Коментарі
18 червня
Вчора
16.06.2019
15.06.2019
14.06.2019
13.06.2019
12.06.2019
11.06.2019
10.06.2019
09.06.2019
08.06.2019
Підписатися на наші новини
*ви у будь-який момент зможете відписатися від наших новин