Старовижівські лісівники заробляють мільйони на деревообробці

31 Травня 2019, 11:27
3506

Державне підприємство «Старовижівське лісове господарство» переробляє низькотоварну деревину, що не користується достатнім попитом.

Деревообробне виробництво є додатковим джерелом надходження коштів і прикладом вдалого ефективного господарювання, повідомляє прес-служба ВОУЛМГ.

Адже деревообробні цехи, зокрема ті, що функціонують у  державному підприємстві «Старовижівське лісове господарство», переробляють низькотоварну деревину, що не користується достатнім попитом, дозволяючи підприємству отримати в процесі реалізації більше коштів.

Фінансові надходження від виробництва спрямовуються на розвиток лісового та мисливського господарства, сплату податків до бюджетів усіх рівнів, створення достойних умов праці та забезпечення додатковими робочими місцями та високою заробітною платою.

У листопаді минулого року підприємство придбало та запустило новітню потужну та ефективну лінію з переробки деревини. Це було найбільшою інвестицією лісгоспу за всі роки існування.


Бачити перспективу у кожній справі та ефективно працювати однією командою – такі завдання та орієнтири ставить для себе та своїх працівників  директор ДП «Старовижівське ЛГ»  Анатолій Ярмолюк.

«Нова лінія із переробки деревини – це суттєвий крок для подальшого розвитку та економічного зростання нашого підприємства. Ці зміни дали змогу створити 18 нових робочих місць, де можуть працювати не лише місцеві жителі. Підприємство забезпечує доїзд працівників із довколишніх сіл. Сьогодні цех працює у 2 зміни, що дає змогу працевлаштування 38 людям. Окрім цього, показниками ефективності нової деревообробної лінії є те, що об’єми переробки деревини збільшилися на 160%. Наприклад, у І кварталі 2018 року вони становили 4128 м3, а у І кварталі 2019 року – 6556 м3. Відповідно – зріс дохід від переробки на 148%, а це майже на 2 млн 900 тис. грн», – говорить Анатолій Володимирович.

Зовсім нещодавно у нижньому складі змінився керівник, у зв’язку з виходом на пенсію попереднього. Ним став молодий та перспективний Віталій Ткачук – колишній майстер цеху.

«Завдяки новій техніці на нашому підприємстві значно збільшилося виробництво палетів та пиломатеріалів, – у середньому обсяги зросли на 156% до  періоду, коли працювали без нової лінії», – розповідає Ткачук.

Робота нової лінії переробки деревини стала важливою не лише для підприємства, але й для людей, які змогли працевлаштуватися на підприємстві.


У цеху створені комфортні умови для працівників, облаштовані побутові кімнати, душові кабіни та опалюються усі виробничі та побутові приміщення.

«Працюю в цеху більше 7 років. Дуже задоволений умовами. Автоматизований процес полегшив важку працю усіх наших людей», – розповідає працівник цеху Іван Сосновський.

Для підприємства та для його керівництва дуже важливо, щоб працівники  підприємства були задоволені рівнем заробітної плати та умовами, в яких вони перебувають.

І хоча підприємство у своїй роботі зіштовхується із багатьма проблемами, але незважаючи ні нащо, тут і надалі працюватимуть на розвиток – як безпосередньо держлісгоспу, так і всієї громади.










1

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром