Кого вітати зі святами та іменинами 25 травня

25 Травня 2019, 08:00
889

Доброго ранку, дорогі читачі!

Сьогодні субота, 25 травня. Нехай вихідні пройдуть сонячно, близькі люди подарують тепло родинного затишку. Бадьорого ранку вам, друзі!

День ангела святкують: Герман, Денис, Іван, Петро, Семен (Симон), Федір.

За релігійним календарем сьогодні церква відзначає день Єпіфанія. Вважається, що на Єпіфана цвіте горобина, яка захищає людей від пожеж.

25 травня відзначають:

Міжнародний день зниклих дітей – ця дата веде свою історію з США, а символом дня є зображення синьої незабудки. Зникла дитина – це надзвичайна ситуація світового масштабу, а для батьків немає нічого жахливішого цього факту. І започаткування цього Дня стало спробою привернути увагу світової громадськості до проблеми зникнення неповнолітніх, до проблеми захищеності дітей від викрадень, важких життєвих ситуацій і протиправної експлуатації.

Всесвітній день щитовидної залози – цей день допомагає проводити додаткові заходи, спрямовані на підвищення рівня інформованості суспільства про можливі захворювання щитовидної залози і методи їхнього запобігання, а також на пропаганду сучасних методів профілактики і лікування хвороб цього органу.

День працівників видавництв, поліграфії і книгорозповсюдження України – відзначається щорічно в останню суботу травня, відповідно до Указу Президента № 563/99 від 25 травня 1999 року, і є національним професійним святом працівників, які пов'язані з книгодрукуванням.

День рушника – впродовж цілого дня шанувальники творчості відомого британського письменника Дугласа Адамса носять всюди з собою рушник, не розлучаючись з ним ні на хвилину, таким чином віддаючи данину пам'яті своєму улюбленому письменникові.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024