Екс-прокурор Старовижівського району захищав звинувачуваного у службовому підробленні

17 Травня 2019, 13:39
1384

Суд оголосив ухвалу в кримінальній справі за фактом службового підроблення.

Ковельський міськрайонний суд поставив «крапку» в розгляді кримінального провадження, відкритого поліцією у січні 2018 року відносно Колодяжненського сільського голови Віталія Кашика та директора луцького підприємства «ПІК» Волинської обласної організації Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організації інвалідів України» Олександра Антипенкова. Про це інформує Район.Ковель

Згідно обвинувачення, сільський голова Віталій Кашик, достовірно знаючи про те, що роботи з реконструкції частини адміністративного приміщення під дошкільний навчальний заклад у селі Скулин, зазначені в договорі підряду № 8 від 26.09.2017 року, не виконані, підписав акт приймання виконаних будівельних робіт, а також довідку про їх вартість та витрати, на підставі яких Ковельським управлінням Державної казначейської служби України 11 та 27 грудня 2017 року незаконно перераховано на користь підрядника – підприємства «ПІК» бюджетні кошти у загальній сумі 1 062 021 грн.

Спочатку місцева прокуратура обвинувачувала Віталія Кашика у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України (Службове підроблення), а Олександра Антипенкова – за ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України (Привласнення чи розтрата чужого майна в особливо великих розмірах або організованою групою; Службове підроблення). Але потім статтю 191 зняли, бо вона передбачає позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна. А службове підроблення карається штрафом або обмеженням волі.

У ході судового розгляду Віталій Кашик та Олександр Антипенков повністю визнали свою вину у скоєнні інкримінованого злочину та подали суду письмове клопотання з проханням звільнити їх від кримінальної відповідальності у зв’язку з дійовим каяттям.

Захисник Віталія Кашика адвокат Юрій Хомич (екс-прокурор Старовижівського району) підтримав клопотання свого підзахисного. Процесуальний прокурор Вадим Антонюк заявив, що обидва клопотання є підставними, а тому він не заперечує щодо звільнення фігурантів справи від покарання.

Суд встановив, що вина обох обвинувачених у скоєнні злочину доведена матеріалами провадження, фактичні обставини останні не оспорюють.

Ковельський міськрайонний суд в складі колегії: головуючої судді Олени Восковської, суддів В’ячеслава Лесика та Петра Бойчука, постановив звільнити Віталія Кашика та Олександра Антипенкова від кримінальної відповідальності за дійовим каяттям.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром