Старовижівщина: чому призовники «косять» від армії

12 Травня 2019, 14:11
Строкова військова служба 4498
Строкова військова служба

У Старовижівськй райдержадміністрації розглянули стан виконання призову громадян на строкову військову службу.

10 травня в малому залі засідань відбулось розширене засідання оперативного штабу з протидії загрозам національній безпеці в районі, яке провів заступник голови районної державної адміністрації Петро Філюк, за участі голів ОТГ, сільських голів та членів штабу. Про це повідомляють у секторі з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації.

Основний лейтмотив наради – виконання планового завдання на строкову військову службу.

Перед присутніми виступив військовий комісар районного військового комісаріату Віталій Гайда, який проінформував про стан виконання в районі плану щодо призову на строкову військову службу до Збройних Сил України та інших військових формувань.

Зі слів комісара, однією із основних проблем для забезпечення строкової служби призовників є насамперед їхня пасивність і абсолютна байдужість, адже після оголошення призову вони зобов’язані в десятиденний термін, отримавши повістку, прибути у військовий комісаріат для з’ясування усіх обставин.

Районний військовий комісар констатував низьку явку призовників для проходження медичної комісії, а також малу кількість придатних за станом здоров’я до військової служби громадян.

Військовий комісар вкотре наголосив, що в зону ведення бойових дій призовників у жодному разі не відправлятимуть.

Голови ОТГ та сільські голови доповіли про стан справ щодо здійснення призову громадян у своїх громадах, обговорили проблемні моменти і шляхи їх вирішення.

Підсумовуючи засідання штабу, Філюк закликав голів ОТГ, сільських голів та представників усіх дотичних до забезпечення належного призову структурних підрозділів та організацій району до співпраці в питанні виконання планового завдання призову на строкову військову службу.

Заступник голови наголосив, що виконання планів строкового призову – це спільна відповідальність органів державної влади всіх рівнів, строкова служба у Збройних Силах є обов’язком для громадян України, а ухиляння від неї передбачає відповідальність перед законом.

Читайте такожВесняний призов 2019: скільки волинян відправлять на військову службу

Коментарі
13 Травня 2019, 10:43
Цікаво почути від пана Гайди як він проводить профорієнтаційну роботу. Союз пішов в небуття, а солдеповські медоди лишилися... Військомату бояться як прокаженного, бо з звідти тхне хамством, брудною лайкою та непрофесіоналізмом. Нормально працюйте, не ставле лише "планів" і не налітайте як коршуни на кожну родину з призовником. Це цікаво в яких військах служив син пана комісара?
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром