Старовижівчани вшанували загиблих в роки Другої світової війни

09 Травня 2019, 14:36
1981

У Старій Вижівці відбулись урочистості з нагоди перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні.

До Обеліску Слави, де відбувся мітинг-реквієм, зібралося чимало старовижівчан, представників органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, трудових колективів підприємств, установ і організацій, учасників АТО, учнівської молоді, громадськості, інформує прес-служба РДА.

Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували світлу пам'ять тих, хто загинув у Другій світовій війні 1939-45 років: на її фронтах, в партизанському та національно-визвольному підпіллях, рухах опору, концентраційних таборах та на примусових роботах.

З вітальними словами до присутніх звернувся заступник голови райдержадміністрації Петро Філюк.

«Сьогодні ми відзначаємо День пам’яті та примирення та 74-у річницю Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, бо серцем, душею та розумом відчуваємо, що найдорожчим є Мир, найсвятішою – Перемога над ворогом, який бажає смерті ближнього, зазіхає на чуже, зневажає твою Батьківщину, віру, культуру, мову, право на життя і свободу», – зауважив він у своїй промові.

«Ми схиляємо голови перед світлою пам'яттю героїв, які захистили нас в 20-му сторіччі, добровольців та бійців Збройних Сил України, які загинули на Східному кордоні вже у наш час, всіх, хто загинув у боротьбі з ненависним ворогом, захищаючи рідну землю. Віддаємо глибоку шану кожному, хто боровся за Вільну та Соборну Україну», – додав Петро Федорович.

В рамках заходу виступили також голова Старовижівської об’єднаної територіальної громади Володимир Семенюк, учасник бойових дій в Республіці Афганістан, начальник відділу соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді при Територіальному центрі соціального обслуговування населення Петро Муравчук. Віршовані привітання присутнім адресували і учні Старовижівської школи-гімназії.

Заупокійну молитву за загиблими в роки Другої світової війни та полеглими за територіальну цілісність України в наші дні відслужили декан Старовижівського району Православної Церкви України, настоятель храму святителя Василія Великого – отець Іван, настоятель храму Благовіщення Пресвятої Богородиці Української греко-католицької церкви – отець Володимир та благочинний Старовижівської округи архімандрит Давид, настоятель Свято-Преображенського храму селища Стара Вижівка.

В знак пам’яті тих, хто загинув на полі бою, від районної влади, ветеранів, громадськості району під залпи салюту були покладені гірлянда Слави, а також живі квіти до Обеліску Слави та пам’ятного знаку борцям за волю і незалежність України.

Потому в районному будинку культури відбувся тематичний концерт «Безсмертя народного подвигу».











 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024