Старовижівська школярка стала призеркою всеукраїнського конкурсу

07 Травня 2019, 12:22
Юлія Павлюк 3568
Юлія Павлюк

Десятикласниця зі Старої Вижівки здобула два «срібла» у ІІІ етапі Всеукраїнського конкурсу Малої академії наук.

Всеукраїнський конкурс-захист науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України, що відбувався 2-7 травня в Києві.

Юлія Павлюк представляла роботи у секції етнології та фольклористики, науковий керівник – Оксана Коваль.

Теми робіт – «Дівочі ворожіння у зимовому у циклі свят на Старовижівщині», «Примовки у календарно-обрядових дійствах на Старовижівщині: регіональні особливості». В обох секціях вдалося завоювати срібло.

«Кожного року конкурс-захист стає ще цікавішим, вдосконалюється, набирає популярності», – поділилася враженнями школярка. Учасники мали змогу поспілкуватися із Олегом Ляшком, Лілією Гриневич,Максимом Неліпою та насолодитись піснями «SKAIBAND».

«Дуже цікавий захід, участь в якому цього року взяли понад 1200 учнів. Атмосфера свята, дружня підтримка, але і усвідомлення суперництва між школярами. Для мене етнологія та фольклор – це одна із необхідних умов до відродження духу української культури. Цікаво дізнаватися щось нове про Старовижівщину: як відбувались ворожіння; на які свята вони виконувались, які примовки використовувались під час випікання пасок чи першого виходу в поле», – розповідає Юлія.

«Такі заходи – це шанс, можливість для усіх школярів із найвіддаленіших куточків України проявити себе та розкрити усі таланти», – впевнена дівчина.

Вітаємо зі сріблом і бажаємо Юлічці нових перемог!

3


Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024