Як не помилитися з інтернет-магазином: 6 факторів вибору

27 Квітня 2019, 11:45
3347

Популярність онлайн-шопінгу набирає обертів – тепер купівля одягу і взуття в Мережі є привабливою альтернативою звичайним торговим центрам. Але чим активніше зростає попит, тим більше з’являється інтернет-магазинів.

У таких умовах недосвідченому покупцю важко зробити вибір на користь того чи іншого майданчику. Як же не помилитися з інтернет-магазином, щоб отримати від шопінгу лише задоволення і не втратити власні гроші? Для цього при виборі майданчику варто звертати увагу на деякі особливості його функціонування.

Зручність сайту

Інтернет-магазин повинен мати зрозумілий інтерфейс і пропонувати чітку класифікацію товарів за категоріями – так вам не доведеться витрачати купу часу на пошуки потрібного одягу чи взуття. Чим більше критеріїв для сортування продукції, тим точнішим буде ваш пошук. Стандартний фільтр має включати такі параметри: категорія продукції, бренд, матеріали, колір і ціна.

Оновлення асортименту

Вибравши інтернет-магазин, не полінуйтеся простежити, наскільки регулярно оновлюються його каталоги. Це важливо з двох причин:

  1. Поповнення асортименту гарантує широкий вибір товару, а це збільшує ваші шанси купитибажані речі.
  2. Оновлення свідчать про те, що сайт продає не залишки, а повноцінні колекції.

Наприклад, якщо ви захочете придбати джинси з останньої лінійки Colin's https://kasta.ua/brand/Colin's/, знайти їх можна буде лише в магазині з регулярним поповненням каталогів. Тож, якщо бажаєте виглядати модно, вибирайте сайт з актуальними колекціями.

Інформація про товар

Щоб покупець міг отримати повне уявлення про особливості того чи іншого товару, на його сторінці повинні міститися усі важливі характеристики:

  • фасон;
  • матеріали;
  • вага;
  • сезон;
  • бренд;
  • країна-виробник;
  • розмірна сітка;
  • кольори.

Зворотній зв'язок

Важливо, щоб консультанти і менеджери інтернет-магазину оперативно реагували на звернення – це не тільки репутаційний фактор, а й можливість без зайвого клопоту вирішити позаштатні ситуації. Якщо працівник сайту добу чи дві не може надати уточнення щодо характеристик товару, з великою імовірністю так само неспішно вирішуватимуться питання обміну чи повернення речей.

Варіанти оплати 

Вибирайте той магазин, який пропонує якомога більше перевірених способів оплати товарів – так вам буде зручніше і безпечніше здійснювати покупки. Мінімальний набір варіантів:

  • готівкою кур’єру;
  • готівкою у поштовому відділенні;
  • банківською карткою під час оформлення замовлення;
  • карткою під час отримання товару.

Повернення замовлення

Ніщо так промовисто не свідчить про лояльність і надійність інтернет-магазину, як налагоджена система повернення товару. Не ризикуйте купувати щось на сайтах, де ця опція ускладнена великою кількістю процедур. Зазвичай магазин пропонує заповнити заявку на повернення й оплатити зворотну доставку. Деякі майданчики практикують ще простіші й привабливіші рішення. Наприклад, інтернет-магазин Kasta доставляє товари у власні відділення – якщо одяг чи взуття не підійде, покупець зможе його повернути і оперативно отримати свої гроші назад на картку.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39