Благочинний Кримненської округи вітає із Пасхою

28 Квітня 2019, 09:00
Сергій Никонюк 1184
Сергій Никонюк

Христос воскрес! Воістину воскрес! Дорогі брати і сестри!

Рано вранці жінки-мироносиці спішили до гробу, щоб намастити миром тіло свого Божественного Вчителя і Господа. По дорозі їх турбувало те хто відвалить їм камінь від дверей гробу. Але підійшовши ближче Вони побачили що відвалений камінь.Зайшовши в гріб вони не знайшли там тіла свого Господа. На тому місті де воно лежало сидів Ангел, який сказав: «Ви шукаєте Ісуса розіпятого, Його немає тут- Він Воскрес…» (Мф.28,6).

Господь наш Ісус Христос у Хресній Смерті і Воскресінні показав силу жертовної любові до роду людського. Воскресіння Сина Божого принесло всьому людству визволення від гріха, прокляття і смерті. «Смерти празднуем умершвление, адово разрушение, иного жития вечного начало» (канон Пасхи). Людству відкрилися ворота Раю, Вічного життя.

Як дороговказ, щоб попасти в ці ворота, заслужити вічне Райське життя, Господь залишив на землі Церкву, як стовп і утвердження істини про яку сказав: «Я збудую Церкву Мою, і ворота пекла не подолають її» (Мф.16,18). Господь залишив нам все шо нообхідно для того щоб спастись. Нам залишається лише бути послушними голосу Матері нашої Церкви, виконувати заповіді Господні, любити Бога і ближніх своїх.«Потому знатимуть усі, що ви Мої ученики, якщо будете мати любов між собою». (Ін13,35).

Дорогі брати і сестри! Нехай Воскреслий Господь своїми милостями утверджує у наших серцях дух любові,радості,миру, добра і справедливості. Живімо так, щоб своїм життя свідчити що ми послідовники Христа «Так нехай світить перед людьми ваше світло щоб вони бачили ваші добрі діла та прославляли Отця вашого Небесного»(Мф.5,16)

Благочинний Кримненської округи протоієрей Сергій Никонюк

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024