Кримне: судяться за безкоштовне харчування дітей в садочку

25 Квітня 2019, 14:32
2018

Прокурори в суді вимагатимуть від Кримненської сільради вчинити дії задля забезпечення безкоштовним харчуванням у дитсадку дітей із малозабезпечених сімей.

Про це інформує прес-служба прокуратури Волинської області.

Ковельська місцева прокуратура звернулася до Волинського окружного адміністративного суду з позовом в інтересах держави до Кримненської сільської ради Старовижівського району, аби визнати протиправною бездіяльність органу місцевого самоврядування та зобов’язати вчинити дії, спрямовані на забезпечення безкоштовним харчуванням у дитячому садочку дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям».       

Вивчивши стан дотримання вимог законодавства про дошкільну освіту у навчальних закладах на території Старовижівського району, прокурори з'ясували, що сім`ї 20 вихованців закладу дошкільної освіти, який перебуває в комунальній власності Кримненської сільської ради, належать до категорії малозабезпечених та отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям».

Згідно з вимогами Закону, такі сім'ї звільняються від плати за харчування дітей у дошкільних навчальних закладах.

Проте рішенням сільської ради від 27 липня 2018 року «Про встановлення плати для батьків за харчування дітей у Кримненському дошкільному навчальному закладі (ясла-садок) «Малятко» на 2018 рік» їм не надано пільгових умов оплати і вони сплачують батьківську плату за харчування цих дітей у загальному порядку.

Відтак у суді прокурори вимагатимуть від органу місцевого самоврядування вжити заходів задля забезпечення дітей із цих сімей безкоштовним харчуванням

Коментарі
25 Квітня 2019, 21:17
Взагалі не розумію чому держава давши гроші на дітей має ще й гарантувати пільги. Їм дали допомогу у них тепер є гроші то нехай і платять як і всі батьки. Все чесно.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024