Відзначаємо Чистий четвер: що треба знати про свято

25 Квітня 2019, 08:00
2713

Доброго ранку, любі читачі. Сьогодні четвер, 25 квітня.

Нехай день буде радісним і принесе вам натхнення!

День ангела святкують: Василь, Давид, Зинон, Іван, Ісак, Марія, Марфа (Марта), Сергій

На цей день випадає Великий або Чистий четвер. За християнським ученням у цей день пізно ввечері один із дванадцяти учнів – горезвісний Іуда – за тридцять срібників продав свого вчителя Ісуса Христа,якого й розіп'яли. Тому вважали,що в четвер оживають усі зловісні гади і плазуни. Відтак люди намагалися в цей день обов'язково вмитися або скупатися,тобто очиститись від гріхів. Також у Чистий четвер прийнято наводити лад у домі й на подвір'ї.

Традиційно, як і на більшість православних свят, в Чистий четвер прийнято йти в храм на урочисту літургію. Також в цей день потрібно почати приготування до Великодня 2019: пекти паски та фарбувати яйця, прати і прасувати святковий одяг, який ви плануєте надіти на божественну літургію в неділю.

У це православне свято слід робити все неспішно і поступово. Так, наприклад, не можна братися за приготування пасок, якщо в будинку брудно. Тому ретельно розплануйте свій день – спочатку прибирання і прання, а тільки потім приготування. Також потрібно не забути подбати і про себе – не тільки прийняти душ або ванну, але і привести в порядок свої думки.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024