У Дубечнівському лісництві посадили 1,5 гектари лісу

08 Квітня 2019, 13:50
2149

У Дубечнівському лісництві ДП «Старовижівське ЛГ»  відновили 1,5 га лісу, висадили загалом майже 9 тисяч сіянців сосни, дуба, берези та модрини.

Створення лісових культур або, як називають у народі, – посадка лісу – справа нелегка. Адже вимагає не лише затрат фізичних сил та терпіння, а потребує знань та спеціальних навиків. І саме завдяки лісівникам ця – без жодного пафосу – благородна справа стала дуже популярною та улюбленою серед волинян. Про це інформує прес-служба Волинського ОУЛМГ.

Ще загодовго до початку лісокультурної кампанії небайдужі громадяни, школярі, представники влади, цілі колективи державних та приватних структур звертаються до лісівників із проханнями долучитися до акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» –  внести свою частку у «зелену історію Волині».



Минулого року разом із фахівцями ліс відновлювали майже 10 000 волинян. Значна частина з них – діти, які назавжди збережуть у своїй душі любов до створених ними ж лісів.

Уже цього року учасниками акцій стали близько 8500 волинян. І це ще не завершальні підсумки, адже робота активно триває, доки дозволяють погодні умови. Традиційно до роботи долучаються вихованці шкільних лісництв – перші помічники лісівників, керівництво району, голови об’єднаних територіальних громад, старости сіл і, що найцікавіше – родини волинян із маленькими дітками.

Традиційно взяли участь в акції працівники Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства на чолі з начальником Олександром Кватирком. У Дубечнівському лісництві ДП «Старовижівське ЛГ»  відновили 1,5 га лісу, висадили загалом майже 9 тисяч сіянців сосни, дуба, берези та модрини.







 

Коментарі
10 Квітня 2019, 14:51
Нехай напишуть скільки вирізали лісу і скільки років новий ліс буде відростати<br/>І скільки було продано за кордон
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024