Голова ОДА планує скликати сесію обласної ради

26 Березня 2019, 17:47
Олександр Савченко 971
Олександр Савченко

Волинська обласна державна адміністрація вимагає скликання сесії.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Засідання сесії Волинської обласної ради не було вже більше, як три місяці, то голова облдержадміністрації Олександр Савченко надіслав лист керівникам представницького органу влади в області лист із вимогою скликати пленарне засідання сесії. Про це голова ОДА заявив під час брифінгу, що відбувся 25 березня.

Адже наразі накопичилося багато питань, що потребують вирішення, зокрема мова про бюджетні кошти, які необхідно розподілити та запустити в роботу.
Як відомо, останнє пленарне засідання сесії Волинської обласної ради відбулося 20 грудня 2018 року. Нині минає вже перший квартал 2019-го, у якому провести наступне засідання, підготовлене на належному рівні, вже не вдасться.

«Остання сесія у нас відбулася вкінці грудня минулого року. Тоді на розгляд сесії ми виносили лише захищені статті бюджету, тобто, тільки ті кошти, які забезпечують життєдіяльність області. Крім цих коштів є ще субвенції з Державного бюджету, залишки від перевиконання нашого обласного бюджету, які, зазвичай, розглядаються після 25 лютого. Адже тоді Міністерство фінансів визначає скільки хто заробив, скільки усього є і що можна витрачати».

«На сьогодні у нас уже 25-те березня і жодних сигналів від обласної ради про те, чи буде сесія, щоби прийняти відповідні рішення, не поступало. Більше того, декілька днів назад лише з четвертої спроби було проведене засідання бюджетної комісії, на якій розглянули не повний перелік статей, за якими відпускалися би кошти в роботу чи на місця», – зазначив Олександр Савченко.

Зрозуміло, що для того, аби сесія відбулася, необхідно провести засідання усіх постійних комісій, на яких розглядатимуть пропозиції ОДА щодо бюджету. Та окрім цього, голова ОДА запропонував включити ще два питання. Перше – звіт про виконання бюджету за минулий рік, у якому очільник області розповість й про виконання програм соціально-економічного і культурного розвитку та делеговані повноваження. Тобто, таким чином прозвітуватися про роботу у 2018-му. Друге – звіт голови обласної ради.

«Вірю в те, що ми сесію проведемо. Адже у нас більше як 300 мільйонів гривень нерозподілених залишків, які залишилися з минулого року. Це ті кошти, які можна додатково направити на місця. Вже погода дозволяє розпочинати будувати. У нас 182 із зайвим мільйони гривень залишилося з того року на будівництво сільських амбулаторій за програмою Президента «сільська медицина». Аби вона запрацювала треба будувати амбулаторії. У нас є 15 проектів, готових до реалізації. Є на це кошти, але без сесії не можемо почати їх використовувати», – пояснив голова облдержадміністрації.

На завершення відзначив, що Волинська ОДА до сесії готова у будь-яку хвилину, адже усі документи відправили на розгляд і наразі чекають лише рішення. Зокрема, Олександр Савченко сподівається на прийняття програми розвитку туризму.

«В цьому році чекаємо нарешті можливого прийняття програми розвитку туризму, адже уже декілька років її відмовляються приймати. Волинська область – екологічно чистий регіон, тому нам не потрібні «умовно» металургійні заводи. Нам потрібні агровиробництво і розвиток туризму», – резюмував Савченко.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39