Президент України подасть в суд на «1+1»

26 Березня 2019, 14:15
Петро Порошенко 1472
Петро Порошенко

Петро Порошенко вирішив подати до суду на канал «1+1» за систематичну брехню в особливо великих розмірах.

Про це повідомлять на сайті Президента.

Протягом п'яти років свого президентства за поодинокими винятками Петро Порошенко принципово утримувався від будь-яких позовів до засобів масової інформації. Однак в останні місяці інформаційна політика одного з українських телевізійних каналів зазнала істотних змін, що змушує і подивитися на ситуацію інакше, і діяти інакше, ніж раніше.

Йдеться про канал 1+1. Власник цього ЗМІ не витримав випробування четвертою владою, яку дає володіння таким потужним засобом впливу на свідомість українців. Він не зміг втриматись від спокуси грубого повномасштабного використання цього медіаресурсу з метою зведення своїх рахунків з державою. Він перетворив канал на знаряддя брудних політичних технологій і чорного піару проти одного з кандидатів у Президенти, а саме Петра Порошенка. Ігор Коломойський брутально розтоптав базові принципи вільної журналістики та свободи слова.

«Очевидно, що пан Коломойський керується почуттям помсти до держави. Як відомо, Уряд, щоб врятувати гроші мільйонів і мільйонів вкладників, які могли щезнути через неефективний і сумнівний менеджмент приватних власників Приватбанку, мусив націоналізувати цю установу. Саме це стало головною причиною інформаційної війни Ігоря Коломойського проти влади. За будь-яку ціну, не цураючись найбрудніших методів, він прагне не допустити перемоги на президентських виборах Петра Порошенка. 

Ми щиро співчуваємо журналістському колективу каналу 1+1. Він має вже довгу історію, виблискує яскравими репортерськими талантами, пишається фахівцями дуже високого рівня. Не кожен журналіст бере участь у виконанні брудних замовлень Коломойського. Але природно, що редакційна політика топ-менеджменту каналу кидає тінь, як це не прикро, на весь колектив», – йдеться в повідомленні.

Чорнопіарівська вакханалія, грубе порушення елементарних норм журналістської професії, які панують на каналі уже протягом кількох місяців, не дозволяють нам робити вигляд, ніби то є журналістика. Канал дедалі більше вражає кількістю брехні, упередженої, заангажованої інформації, і участю у передвиборчий кампанії на боці тих кандидатів, яких підтримує власник каналу.

Як не прикро, і про це свідчать останні програми, «Плюси» вже не стидаються позичати фейки і штампи, що продукуються московськими каналами. Вони вже навіть не цураються вприскувати російську пропагандистську отруту в український інформаційний простір. Петро Порошенко вирішив подати до суду на канал «1+1» за систематичну брехню в особливо великих розмірах, за поширення гігантських масштабів дезінформації, що завдають шкоди честі та гідності кандидата в Президенти і Президента.

Передвиборчий штаб Петра Порошенка закликає всіх громадян  ставитись до новин та інших інформаційних продуктів каналу 1+1 з великою пересторогою. 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024