Волинь може стати західними воротами України в Європу, – Олександр Савченко

16 Березня 2019, 10:10
Волинь може стати західними воротами України в Європу, – Олександр Савченко 1016
Волинь може стати західними воротами України в Європу, – Олександр Савченко

У Ковелі відбулося відкриття Ради Регіонального Розвитку Волинської області.

Про це повідомляється на сторінці голови Волинської ОДА Олександра Савченка у Facebook.

«Область має унікальну можливість перетворитися в транспортно-логістичний хаб і стати західними воротами України в Європу», – сказав голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко на Раді Регіонального Розвитку Волинської області, 14 березня.

«Серед стратегічних інвестиційних проектів, які плануємо здійснити – створення індустріального парку «Ковель» на землях Люблинецької територіальної громади. Це буде логістично-виробничий комплекс для постачання наукраїнські і європейські ринки товарів з України та держав Євразійського регіону», – розповідає Олександр Ілліч.

Відомо, що в індустріальному парку створять митно-логістичний термінал з поєднанням вузької європейської та широкої української залізничних колій. Одночасно необхідно будувати сучасні транспортні коридори з Чорного моря до Балтики та з Європи через Одесу до країн Азії.

Завдяки запуску індустріального парку створять 3500 робочих місць, залучать понад 600 мільйонів євро інвестицій. Проект планується реалiзувати протягом 5-8 років.

«До речі, ідейним натхненником створення індустріального парку «Ковель» став Ельмар Брок, голова Комітету закордонних справ Європейского парламенту, друг Президента України Петра Порошенка та справжній патріот України», – зазначив керівник найвищої виконавчої гілки влади в області.

У форматi малого прикордонного руху спільно з польською стороною буде відкрито новий транспортний напрямок iз Ковеля до польського міста Грубешiв (2,4 км від українсько-польського кордону), для чого буде електрифіковано 81 км ділянки Ковель - Ізов - держкордон. Польська сторона висловила готовність взяти участь у проекті електрифікації. Реалiзацiю проекту заплановано на 2020 piк.

 



Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024