У Михаїла відреагували на фейк від Володимир-Волинської єпархії МП про Мизово

13 Березня 2019, 10:41
Церква в Мизово 2792
Церква в Мизово

Волинська єпархії ПЦУ висловила свою точку зору з приводу розвінчання фейка, який розповсюдила Володимир-Волинська єпархія УПЦ.

9 березня на сайті єпархія.укр та інших цього об’єднання розміщено публікацію «Старовижівський суд визнав факти кримінальних правопорушень по відношенню до релігійної громади с. Мизово», яку процитували деякі світські новинні ресурси. У читачів могло скластися враження, що в конфлікті навколо переходу парафії Різдва Пресвятої Богородиці цього села органи державної влади виявили порушення з боку Православної Церкви України. Про це йдеться на сайті Волинської єпархії ПЦУ.

Однак прес-служба Старовижівського районного суду офіційно роз’яснила, що насправді йдеться про те, що заяву стосовно можливих порушень було невчасно внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Тільки це і нічого більше. У роз’ясненні йдеться: «відповідно до кримінального процесуального закону питання наявності чи відсутності в діях осіб ознак злочину можуть бути вирішені лише за результатами проведення повного досудового розслідування або під час розгляду справи судом по суті».

«Треба розуміти й причину неправдивих повідомлень інформаційними підрозділами МП. Для того, аби створити необхідну картинку для пропагандистської машини російських окупантів, їхні представники в Україні, зокрема, ті, хто відповідає за «церковний фронт», мають показувати УПЦ (МП) в образі жертви, волати про «гоніння», своїх колишніх парафіян називати «рейдерами» тощо. Тож не варто сприймати серйозно ці повідомлення, згадуючи відомий вислів професора Преображенського (з повісті «Собаче серце» М. Булгакова): «Боже вас сохрани, не читайте до обеда советских газет», – йдеться у повідомлені ПЦУ.

Читайте також:

Старовижівський суд спростував заяву єпархії щодо криміналу у Мизово

Конфлікт у селі Мизово: громада хоче перейти до ПЦУ - священик проти

У Мизові відбулося перше богослужіння після переходу до нової церкви

Мизове: конфлікт довкола церкви перейшов у судову площину

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024