За перший тиждень березня на Старовижівщині вже двічі горіла суха трава

07 Березня 2019, 10:20
2397

На території Старовижівського району у природних екосистемах впродовж 2018 року виникло 5 пожеж, на площі майже 7 га.

У 2019 році, хоча пожежонебезпечний період ще не настав, вже зареєстровано 2 пожежі а саме: 2 березня у селі Галина Воля та 4 березня на території Кримненської сільської ради урочище Любохинівська клітка горіння торфу. Про це інформують у секторі з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату РДА

Безпосередньо причиною виникнення пожеж стало випалювання сухої рослинності, необережне поводження з вогнем. Як результат - витрата значних коштів та матеріально-технічних резервів на ліквідацію таких пожеж (побічний збиток виїзду одного підрозділу ДСНС на гасіння пожежі становить 70 тис. грн.).

Рятувальники застерігають вас суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожеж в природних екосистемах. Перш за все, не слід випалювати суху траву та сміття на присадибних ділянках, розводити відкритий вогонь поруч із господарськими будівлями, а також залишати недопалки та сірники на сухій трав’янистій підстилці. Пам'ятайте, що спалювання сухої рослинності може спричинити руйнування родючого шару ґрунту, загибель тварин, а також неконтрольоване поширення вогню.

Голова райдержадміністрації Анатолій Бринчук дав доручення керівникам районного сектору державної служби надзвичайних ситуацій, поліції, державному інспектору з охорони навколишнього природнього середовища, проводити рейдові обстеження території району з метою недопущення спалювання сухої рослинності, розшуку порушників природоохоронного законодавства та притягнення їх до відповідальності.

Читайте також:

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром