Неподалік Кримного горять торф`яники

04 Березня 2019, 19:27
1482

Станом 10:00 4 березня  зареєстровано горіння торфу осередками на загальній площі близько 1,5 гектари в урочищі Любохинівська клітка, що поблизу села Кримне Старовижівського району.

До гасіння пожежі залучено 13 чоловік особового складу та 2 одиниці техніки: 16-ї Державної пожежно-рятувальної частини смт Стара Вижівка і місцевої пожежної охорони села Кримне Старовижівського району. Про це інформують у прес-службі УДСНС України у Волинській області

Рятувальнии звертаються до жителів:

«Шановні громадяни! Для того аби країну не затягнуло димом рятувальники вкотре звертаються з проханням не спричиняти пожеж, підпалюючи суху траву, оскільки весна лише розпочалася, полів багато, ну і  так званих «добродіїв» із сірниками чимало. 

Для того,  щоб торф`яники не горіли упродовж декількох днів чи тижнів потрібно небагато, лише зрозуміти, що через недбальство і нерозуміння відповідальності такі пожежі у сучасному світі неприпустимі!

До того ж причиною пожеж на торфовищах є якраз спалювання сухого листя, трави та побутового сміття. Вогонь із цих пожеж перекидається на торфополя та провокує їх займання.

 Вкотре звертаємося до громадян суворо дотримуватися правил пожежної безпеки поблизу торфополів, лісових масивів і на відкритих територіях. Пам’ятайте, що масштабні загоряння можуть мати негативні наслідки як для навколишнього середовища, так і для людей: спричинити пожежі будівель, знищити лінії електромереж, газопроводів, лісових насаджень.

 Будьте пильними та у разі виникнення пожежі негайно телефонуйте за номером Служби порятунку «101»

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024