3 березня: печіть пташки-вівсянки

03 Березня 2019, 08:07
3 березня: печіть пташки-вівсянки 2157
3 березня: печіть пташки-вівсянки

Доброго ранку, дорогі читачі!

Сьогодні неділя, 3 березня.

Іменини святкують Анна (Ганна), Василь, Віктор, Володимир, Кузьма, Лев, Павло.

У неділю, 3 березня 2019 року, у календарі дат і свят:

– Всесвітній день письменника.

– Всесвітній день дикої природи (World Wildlife Day).

– Всесвітній день дитячого телебачення і радіомовлення.

– Міжнародний день здоров’я вуха та слуху (International Day for Ear and Hearing).

Що варто робити

Слов'яни вірили, що 3 березня Ярило оголошує справжній прихід весни, а допомагає йому в цьому маленька пташка-вівсянка. Її на Русі шанували як вісницю тепла. Ярило пташці наказував, що прийшла пора починати співати. Ось вона своїм веселим цвіріньканням і сповіщала про прихід весни.

Прославляючи Ярила, пташку-вівсянку і весну господині за традицією в цей день пекли вівсянички (це пиріжки, тісто для яких заводиться на вівсяному борошні) або печиво вівсяне. Випічкою цією належить нагодувати домочадців, друзів і сусідів пригостити, і на вулиці пташкам покришити.

Якщо у жінки не виходить завагітніти, їй потрібно 3 березня попросити в борг вівсяну муку у сусідки, у якої багато дітей. З цього борошна спекти булочки, з'їсти разом з чоловіком, а крихти розкидати у дворі для птахів. За народним повір'ями, чим більше пернатих на крихти слетится, тим вищий шанс у пари стати батьками.

У ніч на 3 березня поспостерігайте за небом. Якщо зірки рідкісні – днем чекайте завірюху і пургу; багато зірочок блищить і мерехтить – буде дуже холодно. Місяць ясний віщує заметіль, а блідий – рясний снігопад.

Якщо сьогодні густий туман, значить, літо очікується непогідне.

Чого не можна робити

У всьому потрібно знати міру. Не налягайте на їжу.

Хоча тваринні продукти ще можна їсти, проте їх кількість має бути обмеженою. М'ясо вживати вже не можна, а от рибу, яйця, масло, молоко, сир ще можете додавати до своїх страв.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром