2 березня: все сказане збувається

02 Березня 2019, 08:36
2 березня: все сказане збувається 1282
2 березня: все сказане збувається

Доброго ранку, дорогі читачі!

Сьогодні субота, 2 березня.

2 березня – 61-й день року (62-й у високосні роки) в григоріанському календарі. До кінця року залишається 304 днів.

Іменини святкують Федір (Феодор), Роман, Мар'яна, Пилип, Мина, Порфирій, Феодосій, Маріанна

2 березня в православ'ї день вшанування християнського святого – великомученика Феодора Тирона. У народному календарі дата отримала назву Федір Тирон.

Хто такий святий Федор Тирон?

Народився Федор у III столітті в турецькому місті Амації. Служив вояком у мармаритському полку і сповідував християнську віру.

При імператорі Галерії почалися гоніння на християн. Але Федір не відрікся від віри, за що був кинутий у темницю і приречений на голод. Через час наглядачі на подив виявили, що Федір живий, він постійно молився і не помер голодною смертю. Його тіло стали стругати залізними зубцями, і знову Господь дарував йому життєві сили.

Тоді мучителі спалили Федора в багатті. Непошкоджені вогнем останки забрала християнка Євсевія і поховала в своєму дворі. Пізніше вони були перенесені в Константинополь.

Що варто робити

2 березня незаміжнім дівчатам треба вийти в сутінках на вулицю і прогулятися. Якщо першою на шляху зустрінеться жінка, значить, в цьому році дівчина успішно вийде заміж.

Варто бути акуратніше зі словами – вважається, що все сказане збувається.

Чого не можна робити

Жінкам не можна на ніч залишати незавершене рукоділля, обов'язково треба прибрати його в тумбочку або коробку, при цьому перехрестити і прочитати молитву. Інакше вночі кікімора нашкодить, рукоділля порве або пряжу сплутає.

Наші предки старалися 2 березня в нічне небо не дивитися. Вірили, що якщо побачити падаючу зірку, то незабаром важко захворієш і помреш.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром