У Старовижівському районі вшанували загиблих воїнів-інтернаціоналістів

14 Лютого 2019, 10:20
1877

Відбулися урочистості з нагоди відзначання Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 30-тої річниці виведення радянських військ з Афганістану.

Війна в Афганістані тривала більше 9 років. Участь у ній взяли 160 тисяч 375 українських військовослужбовців, 3360 з яких загинули, 72 зникли безвісти, близько 4000 отримали інвалідність. У бойових діях брали участь 118 жителів нашого району. Про це інформують у секторі з питань внутрішньої та інформаційної політики РДА

Тоді не повернулись до своїх домівок Володимир Цалай із Смідина, Микола Юхимук із Залюття та Василь Коржан із Любохин.

У середу, 13 лютого, в рамках районних заходів з вшанування воїнів-інтернаціоналістів в районному будинку культури відбувсь урочистий тематичний захід «А серце пам'ять береже…».

Воїнів, учасників бойових дій на території інших держав прийшли привітати заступник голови райдержадміністрації Петро Філюк, голова Старовижівської ОТГ Володимир Семенюк, заступник голови районної ради Роман Цалай.

Розпочалась зустріч з вітального слова до учасників заходу голови районної спілки ветеранів Афганістану» Івана Шуха. Звертаючись до побратимів, Іван Олександрович наголосив на тому, що воєнні дії стали важким випробуванням і трагедією для багатьох людей адже чимало з них зазнали психологічних потрясінь, душевного та фізичного болю, однак спогади про ті героїчні подвиги, приклади вірності військовому обов’язку, що продемонстрували воїни-інтернаціоналісти, навіть час не викреслить з пам’яті.

У виконанні Івана Олександровича пролунала «афганська» пісня, що змусила присутніх з щемом у серці згадати страшні воєнні події тридцятирічної давності.

Слова вдячності всім присутнім воїнам-інтернаціоналістам та їхнім родинам лунали від голови Старовижівської ОТГ Володимира Семенюка.

«Сьогодні ми згадуємо воїнів, які загинули під час війни в Афганістані. На жаль, ці люди віддали життя, виконуючи свій громадянський обов’язок. Наше завдання — не лише пам’ятати про загиблих, а й допомагати тим героям-афганцям, які залишилися живими, реагувати на їхні проблеми» – зазначив Володимир Іванович.

По завершенні заходу відбулось урочисте покладання вінків і квітів до стели загиблим воїнам-афганцям, а також настоятель храму Св. Василія Великого, протоієрей Іван Зеленко відслужив заупокійну молитву.

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024