Старовижівським безробітним розповіли про небезпеку торгівлі людьми

13 Лютого 2019, 13:45
Старовижівським безробітним розповіли про небезпеку торгівлі людьми 1410
Старовижівським безробітним розповіли про небезпеку торгівлі людьми

Старовижівській районній філії Волинського обласного центру зайнятості відбувся тренінг-семінар «Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми, експлуатації дитячої праці».

Основна мета заходу полягала в тому, щоб допомогти безробітним більше дізнатися про торгівлю людьми, усвідомити гостроту та актуальність даної проблеми, визначити її причини та ознаки. Про це йдеться на сторіцінці Старовижівської районної філії Волинського обласного центру зайнятості.

«Торгівля людьми не визнає державних кордонів, не робить різниці між розвиненими державами та державами, що розвиваються. Торгівля людьми – це злочин, що ґрунтується на вербуванні, приховуванні та перевезенні людей виключно з метою їхньої експлуатації. Кожного року ошукування мільйонів людей в усьому світі приносить величезні прибутки шахраям», – зауважила фахівчиня з профорієнтації Людмила Понедільник.

Крім того пані Людмила звернула увагу присутніх на деякі поширені міфи стосовно торгівлі людьми, такі як: зі мною такого не станеться, оскільки я мають вищу освіту, гарну роботу, достаток; торгівля людьми – це торгівля виключно лише молодими жінками, яких використовують виключно у сексуальній сфері; тільки малоосвічені, наївні люди можуть стати жертвами торгівлі людьми; друзі та родичі не можуть бути замішаними.

Такі тренінги сприяють обізнаності громадян. Адже ознайомлення їх з національними і міжнародними документами щодо попередження торгівлі людьми допоможе протистояти насильству, несправедливості та використання отриманих знань в різних життєвих ситуаціях.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024