Любов митрополита: коли вийде новий фільм про Ніфонта

30 Січня 2019, 18:48
Митрополит Ніфонт 3660
Митрополит Ніфонт

Про митрополита Ніфонта з Галиної Волі знімають фільм із назвою «Повертаючи любов».

Про це повідомила Катерина Дятлова на своїй сторінці у Facebook.

«Готуємо фільм про любов. Вже 9-й місяць. Сподіваюся, в лютому його можна буде побачити в ефірі і на YouTube каналі ТРК «Глас».  Фільм 2-х серійний. Про митрополита Волинського і Луцькокого Ніфонта (1948-2017). У червні написала сценарій, орієнтуючись на одну центральну канву. Але в серпні поїхали знімати на Волинь, і мені довелося кардинально поміняти своє рішення і переписати сценарій. Саме на Волині стало очевидно: у всьому винна любов. Митрополит Нифонт, від свого сирітського дитинства і до кончини вбирав любов людей свого краю. І сам щедро нею обдаровував. Здавалося, він хотів повернути вкладену в нього любов, віддячити людям. Фільм так і назвала: «Повертаючи любов», – йдеться в дописі.

«Я не була особисто знайома з Ніфонтом, хоча теоретично могла б. У березні минулого року я зняла репортаж про митрополита до річниці його смерті. Так з ним і познайомилися: через людей, які знали і любили його. Вивчаючи дитинство, студентство і пастирське нелегке служіння Ніфонта, мені стало очевидно: владика жив так, щоб максимально знайти можливість послужити людям. «Людочкам», як він сам називав. Люди йшли до нього в будь-який час доби. Якщо за станом здоров'я не міг вийти, то приймав прямо в своїй скромній келії в єпархіальному відділі», – розповідає Катерина.

«Перед поїздкою на Волинь у нас з режисером Оленою Дмитрієвською залишалися відкритими питання:

1) о. Ніфонту не було ще й 30 років, а у нього в храмі на недільних службах причащатися більше 1000 людей. Весь двір біля храму був заповнений людьми. Як таке можливо взагалі, а тоді ж на дворі було радянські часи ..?

2) Як Ніфонту вдалося погасити вогонь страшної міжконфесійної ворожнечі на Волині в 1992році?

3) Яким чином митрополит зумів не тільки погасити ворожнечу, а й налагодити співпрацю Церкви з усіма організаційними волинськими структурами соціально-культурної сфери суспільства?»

«Ми намагалися знайти відповідь на ці питання. І знайшли. Допомогли в цьому прості люди, для яких митрополит Ніфонт і зараз дуже дорогий. Ці ж люди організували для всієї нашої знімальної групи транспорт, нічліги і обіди: просто щоб ми спокійно працювали, заради пам'яті дорогого владики», – зазначається в дописі.

1

1


1



4
Зйомки фільму
Зйомки фільму

Зйомки фільму
Зйомки фільму

Зйомки фільму
Зйомки фільму

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024