У Старовижівському районі майже 3 тисячі господарств отримали субсидії

29 Січня 2019, 16:23
1165

У Старій Вижівці пояснили, як нараховуватимуть субсидії у 2019 році.

Нарада відбудася 28 січня під керівництвом голови райдержадміністрації Анаталія Бринчука, повідомляє прес-служба РДА.

Розглянули питання про стан призначення житлових субсидій населенню в районі.

Начальниця управління соціального захисту населення районної державної адміністрації Раїса Герез проінформувала присутніх про те, що станом на 1 січня 2019 року за призначенням житлової субсидії звернулося 7112 домогосподарств. Із них 3927 домогосподарств за ЖКП і 3185 домогосподарств за твердим паливом і скрапленим газом. Призначено субсидії 2974 домогосподарствам на ЖКП і 2285 домогосподарствам на тверде паливо і скраплений газ.

У 2018 році близько 2 тисяч домогосподарств економно використовувало енергоресурси, а тому невикористана сума субсидій підлягала монетизації, на що громадянам по їх зверненнях виплачено 1 млн. 286 тис.грн. Також Раїса Іванівна закцентувала увагу присутніх на змінах в законодавстві по субсидіях у 2019 році.

Кабінетом Міністрів України прийнято Постанову від 27 грудня 2018 року №1176 «Деякі питання надання житлових субсидій населенню у грошовій формі».  Відповідно до цієї постанови субсидія в грошовій формі буде нарахована тим, хто звернувся за субсидією вперше. Іншим домогосподарствам, що отримували субсидію протягом опалювального сезону 2018 -2019 років  з 1 травня 2019 року, лише після подання нових заяви і декларації, в яких обов'язково зазначається номер мобільного телефону заявника.

Працівниками управління буде щоденно проводитись нарахування субсидій, і в кінці кожного робочого дня будуть формуватися реєстри осіб, яким призначено житлову субсидію. Ці реєстри захищеними каналами зв‘язку передаватимуться Міністерству соціальної політики, яке в свою чергу передає отримані реєстри “Ощадбанку" та відкриває автоматично облікові рахунки одержувачів житлової субсидії.

Після опрацювання Ощадбанком, Міністерство не пізніше ніж протягом наступного робочого дня передає облікові записи на управління, для формування списків осіб, яким призначено житлову субсидію для передачі таких списків надавачам послуг.

В кінці місяця в Міністерстві соціальної політики буде формуватися підсумковий реєстр і, відповідно, здійснюватися переказ коштів Ощадбанку, які будуть зараховуватись на відкриті особові рахунки одержувачів субсидії. Про наявність коштів на рахунку, а також про зняття коштів, заявникам будуть приходити SMS повідомлення.

Після закінчення опалювального сезону, залишки коштів, які утворилися на рахунках одержувачів житлової субсидії станом на 1 червня, будуть зараховані одержувачам житлових субсидій на поточні рахунки, з відповідним SMS інформуванням.

Голова райдержадміністрації звернув увагу присутніх на необхідності об’єднання зусиль і встановлення тісної взаємодії між районними владними органами, працівниками ОТГ, ЦНАПУ, організаціями надавачами послуг, Ощадбанку, для того, щоб забезпечити належне нарахування та виплату субсидій населенню в районі.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024