У Старій Вижівці відзначили День Соборності

23 Січня 2019, 10:25
859

У районному будинку культури відбулися урочистості до Дня Соборності України.

Про це повідомляє прес-служба РДА.

Під час урочистостей було здійснено покладання корзин квітів до Обеліска Слави та пам’ятного знаку «Борцям за волю і незалежність України», а також усі присутні в залі хвилиною мовчання вшанували пам’ять і подвиг славних синів України, які загинули, захищаючи її цілісність.

Вітаючи учасників зібрання з державним святом, перший заступник голови райдержадміністрації Людмила Хомич зазначила, що День Соборності - це визначний день в історії нашого народу.

Привітав старовижівчан зі святом особисто від себе та від всього депутатського корпусу й заступник голови районної ради Роман Цалай. Він закликав всіх до єдності та порозуміння, а також наголосив на важливості встановлення миру і стабільності в Україні. Роман Юрійович щиро побажав всім старовижівчанам миру і добра, добробуту та родинного щастя.

Вчитель історії Олександр Тарасюк у своєму виступі акцентував увагу на передумовах та історичному значенні проголошення Акту Злуки. Він окреслив найважливіші віхи в історії нашої держави та назвав знаменні постаті, що навічно вкарбувалися в життєву спадщину української нації. Разом з тим, закликав присутніх бути гідними патріотів, які пожертвували життя за ради благородної мети, і плекати все, що працює на національну ідею.

У цьому його підтримав учень 10 класу Антон Жилка.

«Ми, молоде покоління незалежної України, віримо, що територіальна цілісність нашої держави, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки залишиться непорушною», - каже Антон Жилка.




 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром