Як у Чевелі колядували жителі району. ФОТО

18 Січня 2019, 10:06
2604

У Чевелі вперше відбувся різдвяний захід.

Свято «Ой, радуйся, земле!» пройшло за участю православних хорів. Зі словами вітань до присутніх звернулися настоятель місцевого храму отець Михайло та благочинний Кримненського округу протоієрей Сергій Никонюк, котрі повідали про історію святкування Різдва Христового, закликали усіх до прийняття Богонемовляти Христа у своє серце, життя в мирі та християнських чеснотах.

Розпочали вечір колядок, як і годиться, господарі – церковний хор Різдво-Богородичного храму. Потому прославляти новонародженного Христа продовжили православні колективи навколишніх сіл. Цьогоріч свято видалось багатобарвним, дзвінкоголосим. Зворушливі автентичні та нові різдвяні піснеспіви неабияк порадували вдячних глядачів, котрі тепло зустрічали кожен виступ. Майже двогодинна святкова програма нікого не залишила байдужим.

По закінченні свята, до присутніх зі словами подяки звернувся настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці протоієрей Михайло Лотоцький. Батюшка щиро подякував усім учасникам святкового дійства і побажав,  щоб світло Вифлеємської зірки, котре вказало волхвам шлях до Месії,  вказувало кожному віруючому на шлях до Істини, а також запросив усіх до спільної коляди. Завершальним акордом святкового вечора стали колядки «Нова радість стала», «Добрий вечір тобі, пане - господарю», котру заколядували всі присутні у залі. Найменших колядників частували солодкими гостинцями.
















 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024