У старовижівському гуртожитку били ліцеїстів та вимагали у них гроші

10 Січня 2019, 16:05
Фото ілюстративне 3277
Фото ілюстративне

У гуртожитку Старовижівського ліцею двоє п’яних неповнолітніх вимагали гроші в інших хлопців.

Про це пишуть ІА Волинські новини.

Як вдалося встановити під час судового засідання, двоє неповнолітніх у стані алкогольного сп’яніння заходили до кімнат гуртожитку Старовижівського професійного ліцею, вимагаючи в інших неповнолітніх гроші на сигарети, а коли ті відмовлялися дати їм кошти чи просто не мали грошей, то застосовували до них фізичне насилля. Зазначимо, що обвинуваченим вдалося забрати 1 гривню 75 копійок, 2 гривні та 20 гривень.

Один з обвинувачених заперечив обставину скоєння кримінального правопорушення в стані алкогольного сп'яніння. З його слів, він випив пляшку пива вже після скоєння злочину. Натомість інший обвинувачений взагалі свою вину не визнав. Однак винуватість обох неповнолітніх доводиться дослідженими у судовому засіданні доказами, зокрема показами потерпілих та судово-медичною експертизою.

Отож, суд визнав обох неповнолітніх винними та призначив покарання у виді позбавлення волі на строк чотири роки кожному, однак на підставі ст. 75,76 КК України звільнив їх від призначеного покарання, якщо вони протягом двох років не вчинять нового злочину.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024